Kellarissa ikääntynyt Malmgård Huvila Oak Porter

Malmgård Huvila Oak Porter

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Vuoden 2013 helmikuussa Alkon valikoimassa oli kattaus pienpanimo-oluita ja silloin tuli maisteluun ja arvioitavaksi ostettua Malmgårdin Huvila Oak Porter. Tykkäsin tästä oluesta melko paljon  ja annoin sille 37/50 pistettä. Se ei kuitenkaan mielestäni yltänyt alkuperäisen Huvila X-Porterin tasolle. Tuon maistelukerran jälkeen pitikin tehdä uusi reissu Alkoon ja hakea lisää näitä Oak Portereita, koska kyseessähän oli kertaerä ja olen hamsteri.

Paljon on ajat muuttuneet. Silloin 2013 tuo Oak Porter oli yhdeksäs maistamani Malmgårdin olut ja sen jälkeen niitä on tullut ihan kiitettävästi maistettua ja mennään jo yli 20 erilaisen oluen paremmalla puolella.


Yksi näistä hamstraamistani Oak Portereista säilyi aina eiliseen isänpäivään asti (9.11.2014). Tässä pullossa näkyy parasta ennen päiväys olevan 07.01.2015, joten tuokaan merkkipäivä ei tietysti olisi kaukana ollut. Katsotaanpas kuinka tätä kellarissa kypsynyt Huvila Oak Porter maistuu ja kannattiko säilyttää.

Tässä vielä aikaisempi arvioni tästä oluesta:
Alkon pienpanimolaiset 2013 – Malmgård Huvila Oak Porter

Panimo: Malmgårdin Panimo   

Maa: Suomi

Tyyli: Portteri

Voltit: 7,0 %

Kantavierre: 17,5 %

Katkerot: 50,0 EBU

Väri: 250,0 EBC

Ulkonäkö: Väriltään pikimusta olut, jossa päälle rakentuu kaunis reilu beige vaahto.

Tuoksu: Reilusti paahteisuutta, turvetta, tammisuutta löytyy todella paljon, kahvinen, suklainen ja kypsän hedelmäinen. Vaniljaakin tunkeutuu sieraimiini.

Maku: Maultaan voimakkaan tamminen ja reilusti viskin aromeja. Vaniljaa, kahvia ja vahvaa paahteisuutta. Kypsiä hedelmiä löytyy erittäin paljon. Kivasti kuivattaa suuta. Pehmeä.

Tuomio: Tästä jäi erittäin hyvät fiilikset ja tämä kellarissa kypsynyt Huvila Oak Porter maistui tähän mennessä parhaalta Malmgårdin Panimon oluelta. Menee hieman ohi X-Porterin. Erittäin nautinnollinen olut ja tarjosi kyllä huomattavasti enemmän mitä ensimmäinen maistelukerta toi tullessaan. Tässä on kyllä ehtinyt makutottumukset muuttua ja tullut monien satojen oluiden verran lisää kokemusta, mutta se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että nautin juuri helvetin hyvän oluen. Harmi vaan, kun se oli viimeinen.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä tätä pitäisi saada lisää! Kuulkaas Malmgårdin jätkät!!! Pankaas uusi satsi tulemaan!

Mistä: Ostin helmikuussa 2013 Alkon käsityöläisolutvalikoimasta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 42/50

Kolme sanaa: Paras olut Malmgårdilta

Isänpäivän herkkuja!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *