Plevnan Unto Sahti

Plevnan Unto Sahti

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Sahti, jolla on sama nimi kuin nelivuotiaalla pojallani. Eipä siinä sahdinystävä muuta tekosyytä tarvitse, että lähtee tätä nyt arvioinnissa olevaa juomaa maistamaan. Tämä sahti ei kuitenkaan ole nimetty poikani mukaan, vaan se on omistettu edesmenneelle suomalaiselle olutgurulle Unto Tikkaselle. Unto oli suomalaisen olutjournalismin Grand Old Man, toimittaja ja tietokirjailija. Hän toimi mm. Juomanlaskija –lehden päätoimittajana ja kustantajana.

Unto Sahti tuli ensimmäisen kerran saataville Aleksis Kiven päivänä vuonna 2012 ja nyt se valmistettiin toistamiseen (tarkentakaa, jos kyseessä olikin jo kolmas kerta).

Panimo: Panimoravintola Plevna / Koskipanimo

Maa: Suomi

Tyyli: Sahti

Voltit: 8,0 %

Ulkonäkö: Parin sentin mittainen lyhytkestoinen vaahto, samea ja väriltään oranssinbeigenruskea. Hyvin erikoisen värinen.

Tuoksu: Hedelmäinen, banaaninen, hiivainen ja yrttinen. Kataja hallitsee tuoksua.

Maku:
Voimakas kataja, yrttejä, pehmeää hedelmää, banaania. Erittäin makea. Hiivaa. Jotenkin tulee sellaista pientä lakritsisuuttakin esille.

Tuomio: Mainio sahti. Aivan erilainen mitä aikaisemmat sahtikokemukset, mutta toimii silti.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä, kannatti varta vasten lähteä maistamaan ja Joensuussa muutenkin sahdit ovat harvinainen näky ravintoloiden hanassa.

Mistä: 60’s Palaver (Joensuu)

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

Kolme sanaa: Hieno kunnianosoitus Tikkaselle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *