Papabeers.com avasi olutnettikauppansa!!!

Paljon keskustelua ja suuria odotuksia herättänyt Papabeers on nyt avannut nettisivunsa. Papabeers on Pyynikin Käsityöläispanimon oluenpanijan Tuomas Peren intohimoinen projekti, jolla mahdollistetaan se, että suomalaiset hyvän oluenystävät voisivat ostaa suomalaisia yli 4,7 % pienpanimo-oluita myös kotiaan.

Tämä Virossa toimiva olutnettikauppa aloittaa ennakkomyyntinsä 1.10.2014 alkaen.

Tällä hetkellä tämän nettikaupan valikoimassa on ainoastaan tamperelaisen Pyynikin Käsityöläispanimon oluita, mutta toiminnan edetessä sinne tulee varmasti ilmestymään muidenkin panimoiden tuotteita. Sivusto ei kiertele, eikä kaartele omassa sanomassaan vaan lataa sen täysillä vierailijan näkökenttään. Sivuston tekstit ovat kirjoitettu ronskilla huumorilla, mutta siltikin ovat täyttä asiaa.

Tällä hetkellä valikoimasta löytyvät oluet:

  • Vahvaportteri
  • Vaniljastout
  • Papan Nisuolut Weizen
  • Winter Ale
  • Elisabeth Best Bitter
  • Pirun Polkka
  • Ronya Tumma Vehnäolut
  • Kataja sahti

Jokainen näistä oluista on yli 4,7 % ja hinta per 0,33 litran pullo 2,46 €.

Ensimmäisen kuuden viikon aikana on noilla nettisivuilla kampanja (15.11.2014 asti), jossa saa 24 kpl 0,33 litran oluita hintaan 59 € ja siihen vielä kymppi postikuluja päälle, niin paketti lähtee tulemaan. Itse aion heti testata, kuinka homma toimii ja tulen siitä raportoimaan myös blogini puolelle.

Kyselin Tuomas Pereltä muutamia kysymyksiä liittyen tämän olutkaupan avautumiseen ja tässä on haastattelun tulos:

1. Millä fiiliksillä aukaisit Papabeers:in nettikaupan?
Äärettömän makeilla fiiliksillä. Oon tässä pikku hiljaa tajunnut tän systeemin. Ensinnäkin rakas Suomineitoni on tällä hetkellä syvässä kriisissä. Se tempoilee ja riuhtoo yrittäen mahtua sata vuotta sitten ostettuun kansallispukuun. Syynä tähän rakkaan neitomme kurimukseen ovat ahneet virkamiehet. Meillä on oikeasti todellinen ongelma tässä maassa. Ja tämä ei ainoastaan liity alkoholilainsäädäntöön. Meillä on koko valtakunnan yli rakentunut virkamiesmassa joka on tajunnut että noudattamalla pilkuntarkkaa ja ylireagoivaa virkatyötä se pystyy paisuttamaan itseään kuin pullataikina. Ja kaikki tämä otetaan tavalliselta kansalta ja pienyrittäjältä pois. Monet poliitikot eivät edes näe tapahtuvaa. Kohta ollaan oikeasti hirviö, jossa ei vapaudesta ole tietoakaan. Vapaudesta puheen ollen niin makeilla fiiliksillä siksi että koen nyt ainakin hoitavan Pyynikin diggareille vapauden ostaa haluamaansa yli 4,7 olutta. Ja vaikkapa valmistamaan oman satsin. Mielestäni siis jokaisen vapaan Suomen kansalaisen tulisi saada nauttia ja ostaa haluamaansa olutta. Kieltämisellä ymmärtääkseni kyseenalaisesti rikotaan yksilön oikeuksia johonkin sellaiseen mikä virallisesti on olemassa. Ja suomalaisen virkamiehen kun saisi tavallisen eurooppalaisen virkamiehen tasolle. Tekemään asiakaspalvelua ei asiakasvittuilua. Hyvillä fiiliksillä siis edelleen!

2. Mitkä odotukset sinulla on tätä nettikauppaa kohtaan?
Toivon että se herättää mahdollisimman paljon keskustelua ja ylittää mediakynnyksen. Näin kansa ja poliitikot tajuavat kuinka tyhmä laki on ja estää pienpanimoita toimimasta tasavertaisesti muiden EU-maiden panimoiden kanssa. Lähes joka paikassa EU:ta suoramyynti on luonnollinen ja tärkeä osa panimon toimintaa. Suomessa se on estetty. Myös haluaisin julkisesti kysyä mitä ja ketä ne tahot jotka EU:ssa ovat Ismo Tuomiselle kertoneet että suoramyyntiä ei Suomessa panimoille sallita. Ja kuka on kertonut Ismolle että suoramyynti ja päivittäistavarakauppa ovat sama asia. Minun mielestäni ne eivät ole sama asia. Ja edelleen ihmettelen tätä koko hommaa, nyt täytyy vaatia selkeitä faktoja näihin uhkailuihin ja uhkakuvien maalailuihin. Virkamiehen on ne faktat pakko näyttää. Tähän toivon apuja bloggaajilta, toimittajilta, kaikilta suomalaisen oluen kannattajilta. Kun se herättää keskustelua ollaan lähellä tavoitteita. Toki toivon että tämä kauppatoiminta toimisi kaupallisestikin ja pysyvänä toimintona. On hienoa että Pyynikin tuotteita saadaan tietty Suomeen mutta myös maailmalle lähettämisen tavoite toteutuu.

3. Mikä on se päällimmäisin ideasi/tavoitteesi tällä nettikaupalla?
Saada juurikin hälyä ja näkyvyyttä asialle. Saada toki myös Pyynikin tuotteita tutuksi. Tiedostamme että päälle saattaa tulla shittiä ja joudutaan silmatikuksi/kostolistalle mutta saadaanpa siitäkin sitten tiätty lisää julkisuutta. No katotaan. Kunhan nyt saataisiin sitä keskustelua. Myös kiinnostaa nähdä onko tämä taloudellisesti toimivaa. Sehän voi olla että muut suomalaiset pienpanimot (lähinnä ne joilla ei Alkoissa suurta olutedustusta ole) saavat tästä mallitoiminnon. Ja taatusti autetaan ja kerrotaan miten tämä homma on rakennettu.

4. Kuinka iso juttu on mielestäsi, että suomalainen oluenystävä voi myös kotonaan nauttia yli 4,7 % suomalaisia oluita?

No sehän se hienoa on, vielä kun se saataisiin suoraan panimolta. Iso juttu. Perkele ku on noi Eestiin pojat jo itsenäistynyt Neuvostoliitosta, oltas meinaan voitu viedä sinne samalla sukkahousuja ja paluumatkalla koukattu hakeen Ruottista voita.

Huom. blogijulkaisussa käytetyt kuvat on papabeers.com -sivustolta ja niiden käyttöön on pyydetty lupa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *