Olut Expo 2014 – Finnex Beerin juomalista

Muutaman viskilistan jälkeen palataan olutlistojen pariin ja vuorossa on Finnex Beerin olutlista. Finnex Beer tuo Olut & Viski Expo 2014 –tapahtumaan mukanaan viiden tšekkiläisen panimon oluita ja tässä on lista niistä. Kuvaukset panimoista ja oluista on Finnex Beeriltä saatuja.

 

Pernstejnin panimo sijaitsee Pardubicen kylässä, joka on ollut alueen oluen tuottaja jo 1300-luvulla. 1531 kaupungin panimo kunnallistettiin ja 1650-luvulla Pardubicen linnan panimo alkoi kilpailemaan tuotannosta. Panimot yhdistettiin 1800-luvulla, jolloin teollinen vallankumous toi uusia tuulia oluenvalmistukseen. Tuolloin alettiin valmistaa panimon porteria, joka oli aikanaan vahvin olut euroopassa. Olut voitti lukuisia palkintoja niin kotimaassaan kuin ulkomailla. Porterin resepti on tähän päivään asti ollut muuttumaton. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen rakennettiin uusi panimo, joka tuotti 10,000 hehtolitraa olutta vuodessa.

Pernstejn TAXIS
Vaalea, 6% lager jonka mausta voi löytää niin hunajaisia kuin maanläheisiä ja ruohoisia aromeita.

Pernstejn Porter
8% baltic porter, joka on suklainen, tummahedelmäinen ja helposti juotava.

Eggenberg Nakouřený Švihák
Saman panimon omistuksessa olevan Eggenbergin panimon savuinen, aavistuksen nokinen lager.

Permonin panimo aloitti toimintansa vuonna 2006 viidenkymmenen vuoden tauon jälkeen, Sokolovin kylässä. Panimo on tunnettu pastoroimattomista, kevyesti suodatetuista oluistaan. Panimo käyttää vain perinteisiä tsekkiläisiä menetelmiä oluidensa valmistukseen, kuten keittomäskäystä ja avosammiokäymistä. Permonin panimoon kuuluu 3 eri panimoa, pienin vain 100 litran, isoin 1500 litraa. Todellinen pienpanimo tsekkien mittapuulla.

Permon Sherpa IPA
Panimon helmiä, kevyen maltainen ja hedelmäinen, jopa trooppisen hedelmäinen IPA.

Permon Stout
Perinteisillä tsekkimetodeilla valmistettu englantilaistyylinen stout. Englantilaiset humalat ja maltaat antavat olueen kivan englantilaisen vivahteen.

Permon P.A.P.A American Pale Ale
Amerikkalaisen tyylin innoittamana tehty olut. Chinnook ja Amarillo viimeistelevät tämän kevyen janonsammuttajan makumaailman

Antoš on 2010 perustettu panimo. Se käyttää vain parhaita paikallisia raaka-aineita kaikissa tuotteissaan ja nykytsekkityylin mukaisesti tarjoaa pastöroimattomia ja suodattamattomia oluita.

Antoš Tlustý Netopýr (Fat Bat)
IPA, josta löytyy niin troopista hedelmää, sitrusta kuin tukevaa mallasta. Oluen nimi tulee hauskasta pullomallista joka jää mieleen. Panimon lippulaiva.

Antoš Polotmavá 13°
Punertava lager. Karamellimaltaisen maukkaasta rungosta voi löytää niin punaisia hedelmiä kuin kevyen kevuttä suklaata.

Two Tales Brewery on kahden naapurin, tsekeissä syntyneen kanadalaisen ja amerikkalaisen yhteistyöstä syntynyt kiertolaispanimo, joka perusti pienen panimon taistelemaan suuria, massatuotettuja oluita vastaan. Tarina, jonka lähtökohdat ovat kaikille olutta harrastaville tuttu.

Two Tales Brewery Dark Ale
Tasapainoisen sitruksinen, kukkea ja kaakaoinen olut. Katkerana ja kermaisena erittäin maukas tapaus.

Břevnovskýn luostari on perustettu jo vuonna 993, tehden siitä vanhimman panimon Tsekeissä. Hussiittisodan aikoihin panimo ja luostari tuhoutuivat melkein kokonaan, ja uudelleenrakennettiin 1600-luvun lopulla. 1889 panimo kuitenkin lopetettiin luostarin laajentuessa, ja perustettiin uudestaan läheisiin tiloihin, vanhaan talliin, ja vuokrattiin halukkaille kuudeksi vuodeksi kerrallaan. Nykyään panimo kuuluu taas munkeille. Vahvimmat oluet kypsytetään puutynnyreissä. Vuosituotanto on nykyään 3000 hehtolitraa vuodessa. Luostarin yhteydessä sijaitsee myös koulutustilat uusille pienpanijoille.

Břevnovský Benedict Russian Imperial Stout
Öljyisen paksu, melassinen, kahvinen, suklainen ja paahteinen RIS.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *