Maku Golden Ale

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Maku Brewing teki ensi esiintymisensä viime kesänä Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtumassa ja sen jälkeen heidän oluitaan on ruvennut löytymään pääasiassa Helsingin alueelta ja sieltä vähitellen myös muualle päin Suomea. Itse maistoin SOPPissa heidän oluet ja ne toimivat oikein hyvin. Nyt sitten ensimmäistä kertaa pääsin maistamaan Maku Brewingin oluita kotioloissa, kun panimolta saapui postitse pieni makupaketti. Ensimmäisenä otin maisteluun tämän nyt arvioinnissa olevan Golden Alen.

Golden Alet on tyypillisesti melko mietoja alkoholipitoisuudeltaan (4-5%), joten kyseinen tyylilaji on yksi harvoista, joka hyvin osuu suomalaiseen maitokaupparajaan.

Panimo: Maku Brewing

Maa: Suomi

Tyyli: Golden Ale

Voltit: 4,5 %

Ulkonäkö: Parin sentin valkoinen vaahto ja väriltään tämä Golden Ale on nimensä mukaan kultainen ja utuinen.

Tuoksu: Tuoksussa on viljaisuutta, sitrushedelmää ja ruohoisuutta. Oikein raikas tapaus, joka houkuttelee maistamaan.

Maku: Maussa sitruksinen puraisu taittuu viljaisaan maltaisuuteen. Kevyt ja raikas olut. Hedelmiä löytyy ja ruohoista humalointiakin hieman. Hyvin maistuu!

Tuomio: Onnistunut Golden Ale, jota juo mielellään. Tämä toimii virkistävänä janojuomana ja voisi myös pelittää ruoan kanssa. Missään vaiheessa ei taitu vetisyyden puolelle, vaikka kevyt onkin.  Tasapainoinen olut.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Golden Alet ovat parhaimmillaan mitä virkistävämpiä oluita ja mukavaa vaihtelua vaaleille lagereille. Tarjoavat lagerin ominaispiirteitä hieman hedelmäisemmällä pedillä. Toimii ja voinkin suositella maistettavaksi.

Mistä: Arvioinnissa olevan pullon sain panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 35/50

Kolme sanaa: Virkistävä, kevyt, tasapainoinen

”Makuasioita”

One thought on “Maku Golden Ale

  1. Brooklyn NO 1 ollut mun ykkös vehnä olut, nyt usko tai älä Sälens fjällbryggeri Pale Ale päihittää sen, kannattaa siis mennä sinne missä Vaasaloppet starttaa ja tutustuu kyseiseen tuotteen, panimomestari on Pelle Hoffman ja pari tislaus Sm kultaa jo taskussa eli mies tietää mitä tekee vaika olut tehdään perunakellarissa, Gustavs grillin ravintolassa 200l tynnyrissä. sen vettä ja virkeys on aivan eri luokka. terv. Hessu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *