Maku India Pale Ale

Maku India Pale Ale

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Sitten onkin aika ottaa maisteluun Maku Brewingin India Pale Ale. Tästä ensityypit tuli otettua viime kesän Helsingin SOPPissa ja tämä IPA oli yleisesti ollut tapahtumassa erittäin suosittu ja tykätty olut. Itsekin tykkäsin tästä IPAsta, kuin hullu puurosta. Juttelin tapahtuman aikana kymmenien ihmisten kanssa ja lähes poikkeuksetta nostivat tämän IPAn tapahtuman parhaimpien oluiden joukkoon.

Nyt sitten ensimmäistä kertaa pääsin maistamaan tätä olutta, että miltä se maistuu Jaskan ”optimaalisessa” arviointitilassa eli olohuoneen sohvalla. Pääsin tämän vuoden aikana maistamaan muutamia Maku Brewingin oluenpanijan Juhanin IPA-kokeiluja ja näiden kokeilujen jälkeen syntyi tämä olut. SOPPin maistelun perusteella Juhani oli saanut hiottua reseptin erittäin hyvään kuntoon. Nyt katsotaan sitten miltä maistuu pullosta ja hieman tarkemmin tuoksutellen ja makustellen.

Panimo: Maku Brewing

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 7,3 %

Katkerot: 70 EBU

Väri: 14 EBC

Humalat: Citra, Cascade, Centennial ja Amarillo

Maltaat: Pale Ale, Crystal 100 ja Munich

Ulkonäkö: IPA kaatuu lasiin rakentaen reilun vaahdon oluen pinnalle. Väriltään oranssinruskea ja utuinen.

Tuoksu: Tuoksu oikein hivelee sieraimia. Sitrushedelmäinen ja vahvaa jenkkihumalointia. Trooppista hedelmää ja karamellimallasta. Tuoksu kyllä antaa hyvät lähtökohdat ensimmäiselle hörpylle.

Maku: Maultaan aromikkaasti jenkkihumaloitu, trooppisen hedelmäinen ja karamellimaltainen olut. Katkerot iskevät välittömästi ja greippisyys on vahvasti läsnä. Loistava IPA!

Tuomio: Kokonaisuutena voidaan puhua aivan mahtavasta IPAsta, joka ei kyllä jättänyt moitteen sijaa. Makumaailma oli hyvin tasapainossa ja mallasta riitti tasoittamaa katkeroiden hyökkäystä. Loistavaa työtä Maku Brewingilta.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Olihan tämä erittäin hyvänmakuinen IPA, joka kannattaa ottaa maistoon heti kun mahdollista.

Mistä: Sain arvioinnissa olevan pullon panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 39/50

Kolme sanaa: Loistavaa IPAa Tuusulasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *