Hiisi / Ukonmalja Hansakauppiaan Baltic Porter

Hiisi / Ukonmalja Hansakauppiaan Baltic Porter

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Ukonmalja on jyväskyläläisen kotiolutharrastajan Tommi Särkän kotipanimo, jossa Tommi valmistaa monenlaisia mielenkiintoisia oluita. Kotipanimo sai alkunsa vuonna 2008, jolloin Kuokkalassa opiskelijakaksion keittiössä valmistui ensimmäinen kotiolut. Kirjoitin Tommin kotipanimosta artikkelin, jossa lisää tietoa tästä panimosta:
Suomalaiset kotipanimot tutuksi – Ukonmalja

Ukonmalja voitti vuonna 2013 Panimo Hiisin järjestämän Taisto –kotiolutkilpailun ja siitä palkintona pääsi valmistamaan oman oluensa kaupallisena Panimo Hiisin laitteilla. Tommi pitää myös Ukonmalja –nimistä olutblogia ja tässä on muutamia linkkejä, joissa kerrotaan tästä nyt maistelussa olevasta oluesta:
Hansakauppiaan Baltic Porterin valmistus
ja
Tommin mietteitä tästä oluesta:
Ukonmalja Hansakauppiaan Baltic Porter

Hansakauppiaan Baltic Porter on 8,5 % balttityylinen portteri, jossa humalina on käytetty puolalaisia humalia nimeltä Lublin ja Marynka. Maltaina on käytetty mm. karamellisoitua ruista ja olut on valmistettu pintahiivalla. Olut oli saatavilla pääasiassa Jyväskylän alueella ja tämän itselläni maistossa olevan pullon sain jo kuukausia sitten Panimo Hiisiltä. Nyt tuntui oikealta hetkeltä ottaa maistoon tämä olut.

Panimo: Ukonmalja ja Panimo Hiisi

Maa: Suomi

Tyyli: Balttityylinen Portteri

Voltit: 8,5 %

Humalat: Lublin ja Marynka

Maltaat: Mm. karamellisoitu ruis

Ulkonäkö: Reilu kahden sormen mittainen vaahto, joka viihtyy erittäin pitkään oluen pinnalla. Väriltään tumman ruskea.

Tuoksu: Tuoksussa palanutta paahteisuutta ja tämä paahteisuus on erittäin voimakas osa tuoksua. Kahvia ja lakritsia. Makeaa siirappista meininkiä ja reilua maltaisuutta. Karamellinen.

Maku: Maultaan makean siirappinen ja marjaisa. Tumman maltainen, rukiinen ja melko reilun paahteinen. Suklaisuutta, lakritsia ja mukavan pehmeä olut.


Tuomio: Oikein miellyttävän makuinen balttiportteri. Makeus on siinä ja rajoilla, että menee jo liian makeaksi. Pysytään kuitenkin vielä sopivassa määrässä. Makumaailma on mielenkiintoinen ja siis positiivisella tavalla. Tommi osaa tehdä hyviä oluita ja tämä yksi niistä. Mausta löytyy erittäin monipuolinen makukokonaisuus

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Tämä oli oikein onnistunut olut ja tarjosi mukavan nautiskeluhetken.

Mistä: Sain arvioinnissa olevan pullon Panimo Hiisiltä.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50

Kolme sanaa:
Monipuolinen Balttityylinen Portteri

Tässä vielä linkki Ukonmalja -olutblogiin:
Ukonmalja.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *