Jaskan Oktoberfest-oluttesti 2014 – Löwenbräu Oktoberfestbier

Löwenbräu Oktoberfestbier

 Olutopas.info – Arvio

Jaskan Oktoberfestitestin seuraava kilpailija tulee Saksasta ja on yksi alkuperäisistä Oktoberfest-panimoista. Löwenbrau perustettu vuonna 1383, joten perinteitä löytyy. Oktoberfestit on jo ajat sitten juhlittu, mutta en vaan oo saanu aikaiseksi julkaista näitä testejä.

Aikaisemmin olen maistanut lähes jokaisesta kaupasta löytyvää Löwenbrau Originalia, joka ei ole juurikaan mistään kotoisin. Nyt ensimmäistä kertaa testissä sitten tämä festariolut. Katsotaan, että kuinka pärjää tässä tiukassa kilpailussa, jossa vielä ei ainakaan tullut vastaan mitään loistavaa.

Panimo: Löwenbräu Munich (InBev)

Maa: Saksa

Tyyli: Oktoberfest

Voltit: 6,1 %

Kantavierre: 13,7 %

Katkerot: 24,0 EBU

Väri: 8,1 EBC

Humalat: Hallertau

Juotavuus: Erittäin helposti juotava. Mieto olut, jossa ei häiritseviä tekijöitä. Tässä ei ole mitään esteitä etteikö kaatuisi kurkkuun vauhdilla.
4/5

Ruokajuomana: Ruoan kanssa tämän oluen mietous peittyy täysin vahvojen makujen taakse yhä enemmän ja enemmän. Toimii ainoastaan juomana, mutta ei anna ruolle mitään lisäarvoa.
2/5

Maku: Melko mieto olut, jossa mukavaa ruohoisuutta taustalla. Maltaisuutta myöskin sopivasti. Tasapainoinen ja helppo olut. Toivoisi vaan hieman särmikkäämpää maku maailmaa. Ei tarjoa suurta makunautintoa, mutta toimii tyylilajissaan.
3/5

Kokonaisuus: Löwenbrau on kaikin puolin helppo olut. Helppo juoda ja ruoan kanssa ei juurikaan herätä mitään innostusta. Tämä ei tarjoa muuta, kuin sen että sitä pystyy kaatamaan kurkkuun useamman tuopillisen jos sille päälle sattuu. Itse en sille päälle satu, joten ei ollut mulle tämä olut.
2/5

Pisteet yhteensä: 11/20

Tämä oli kolmas testattu Oktoberfestolut ja vielä ei ole oikein tullut sellaisia vastaan, jotka toimii sekä ruoan kanssa, että myös maistuvat ilman ruokaa.

2 thoughts on “Jaskan Oktoberfest-oluttesti 2014 – Löwenbräu Oktoberfestbier

  1. Maitokauppojen Löwenbräu Originalhan on vesitetty versio ("oikeasti" prosentteja taitaa olla 5,2), joten älkää sen perusteella ainakaan koko panimon tuotantoa tuomitko (vaikkei se aito asiakaan maailman paras olut toki ole). Sinänsä on kyllä totta, että se maitokauppaversio ei mistään kotoisin ole.

    1. En rupeakaan tuomitsemaan koko panimon tuotantoa, vaan ainoastaan Suomen maitokaupoista löytyvä vesi originaalin.

      En lähde tuomitsemaan panimoa kun ei ole kuin nämä kaksi maistettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *