Struise Black Albert

Struise Black Albert

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Edellinen olutarvioni käsitteli Imperial Stoutia, joten tässäkin arviossa pysytään samassa oluttyylissä ja maistelupaikkana samainen 60’s Palaver. Black Albert on belgialaisen Struise –panimon valmistama Imperial Stout. Aikaisemmin en ole tainnut edes maistaa belgialaista Imperial Stoutia, joten siinäkin määrin jo kiinnostava olut. Struise on panimona erittäin arvostettu ja esimerkiksi aikaisemmin heidän oluista maistamani Struise Pannepøt – Old Monk’s Ale – Pannepeut vuosimallia 2007 oli niin hieno, etten saanut arviota edes sanoiksi kuvattua, vaan koko olut meni nautiskellessa ilman mitään muistiinpanoja.

Black Albert on nimetty Belgian kuningas Albert II mukaan ja valmistettu kunnianosoituksena yhdelle Yhdysvaltojen parhaalle pubille nimeltä Ebenezer’s Pub. Tästä pubista löytyy erittäin laajakattaus belgialaisia oluita ja paljon muitakin oluita. Black Albert on valmistettu 100 % belgialaisilla raaka-aineilla. Etiketin on suunnitellut Beautiful Freak Tattoo.

Black Albert ei ole mikään kevyt keitto, vaan 13 -prosenttinen ja 100 EBUinen imperiaalinen oluttapaus. Katsotaan, kuinka se maistuu!!!

Panimo: Struise

Maa: Belgia

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 13 %

Katkerot: 100 EBU

Väri: 160 EBC

Ulkonäkö: Olut kaatuu lasiin reilusti vaahdoten. Vaahto on väriltään ruskeaa ja olut on pikimusta.

Tuoksu: Tuoksu on tiukka pakkaus kahvia, suklaata ja sokerista makeutta. Kylläpä tuoksuu hyvältä.

Maku: Maultaan makea, paksuhko, mokkainen ja suklainen Imperial Stout. Kandisokeria. Pehmeän makuinen ja alkoholi on pelottavan hyvin taustalla.


Tuomio: Loistava Imperial Stout, jossa tiukka 13 prosenttia alkoholia on aivan piilossa. Makea jälkiruoka- ja nautiskeluolut. Kyllä näköään Belgiassa onnistuu myös tämän tyyliset oluet.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Varmasti tulee maistettua uudestaankin. Suosittelen maistamaan.

Mistä: 60’s Palaver (Joensuu)

Pisteet:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 5/5
Yleisvaikutelma:17/20
Yhteensä: 44/50

Kolme sanaa: Mahtava, makea, jälkiruoka

4 thoughts on “Struise Black Albert

  1. Tuossa putiikissa se on ollut loppuunmyyty pitkän aikaa. Tiedätkö kuka on oluen maahantuoja jolla sitä on varastossa, niin voisi kysellä sitä joihinkin baareihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *