Arvioinnissa Rönnvikin Tumma ja Rönnvikin Vaalea

Yleistä: Nyt niitä vihdoin ja viimein saa. Nimittäin Olutpajan oluita. Olutpaja on perustettu vuonna 2009, mutta nyt vuonna 2014 tuli ensimmäiset oluet myyntiin. Panimo sijaitsee Rönnvikin Viinitilalla ja panimon toiminnasta vastaa panimomestari Timo Jukka. Timo hommasi panimolaitteet Yhdysvalloista ja sopiva sijainti panimolle löytyi Laitikkalasta (tarkemmin Pälkäne) Rönnvikin Viinitilan yhteydestä. Nämä nyt maistelussa olevat Tumma ja Vaalea kuuluvat Rönnvik –olutsarjaan, jossa on hieman helpommin lähestyttäviä oluita. Jatkossa panimolta tulee myös Olutpaja –nimeä kantava olutsarja, jossa sitten tulee olemaan ainakin jenkkityylisiä pintahiivaoluita.

Ensimmäisen kerran kun kuulin näistä oluista, niin ajattelin että onpas tylsää. Sieltä tulee Tumma Lager ja Vaalea Lager. Sitten kun rupesin asiaa tarkemmin selvittämään, niin ei vaikuttanutkaan enää tylsältä. Rönnvikin Tumma on nimittäin Altbier ja Vaalea on Kölsch. Saksalaistyylisiä oluita, joita ei hirveästi Suomessa ole saatavilla ja ei ainakaan suomalaisen panimon valmistamana.

Otetaanpas ensin maistoon Rönnvikin Tumma.

Rönnvikin Tumma

Olutopas.info – Arvio 

Panimo: Olutpaja

Maa: Suomi

Tyyli: Altbier

Voltit: 4,2 %

Ulkonäkö: Nelisenttinen vaahto ja väriltään tumma kuparinruskea.

Tuoksu: Tuoksultaan pähkinäinen, puumainen ja hieman paahteinen. Leipäistä maltaisuutta on melko reilusti.

Maku: Maultaan mennään samalla linjalla kuin tuoksu. Kevyen oloinen, mutta ei huonolla tavalla.

Tuomio: Erittäin maistuva olut, jossa ei mukana turhia kikkailua, vaan toimivaa perus tekemistä. Puhdas olut, jota voisi kiskaista vaikka useammankin. Helppo juotavuus ja virheetön makumaailma tarjoavat nautinnollisen oluthetken.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Varmasti tulen toistekin ostamaan. Jos maistuu tyylipuhdas olut, jossa ei mitään turhia juttuja mukana, niin eikun sininen puteli maistoon.

Mistä: 60’s Palaver (Joensuu)

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50
Kolme sanaa: Tyylipuhdasta ilman kikkailua!

Ja sitten maistoon Rönnvikin Vaalea…

Rönnvikin Vaalea

Olutopas.info – Arvio 

Tyyli: Kölsch

Voltit: 4,2 %

Ulkonäkö: Neljän sentin vaahto ja väriltään kirkas kultainen.

Tuoksu: Tuoksussa ruohoisuutta, viljaista maltaisuutta ja hedelmiä. Myös pientä kukkaisuutta havaittavissa.

Maku: Niin kuin Rönnvikin Tumma, niin tämä Vaaleakin on maultaan hyvin tuoksunsa mukainen. Puhdas makumaailma on viljaisan maltainen ja hedelmäinen. Ruohoisuutta. Kevyt muttei millään tapaa vetinen.

Tuomio: Rönnvikin Vaalea on Tumman tapaan laadukas ja tyylipuhdas olut, josta ei moitteita löydy. Hieno ja laadukas olut. Toimii varmasti ruoan kanssa, kuin myös janojuomana.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Ehdottomasti tulee ostettua myös uudestaan.

Mistä: 60’s Palaver (Joensuu)

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50

Kolme sanaa: Tyylipuhdasta ilman kikkailua!


Yhteenvetona Rönnvikin oluista voikin sanoa, että kumpikin olivat erittäin hyvin onnistuneita oluita ja tykkäsin kummastakin. Kun peruselementit on hyvin kohillaan, niin siinä ei tarvita erikoisia kikkailua, että oluesta tulee hyvä. Kumpikaan näistä ei tule erottumaan, jolloin erityisellä ominaisuudella, vaan juurikin sillä perus hyvällä ja laadukkaalla tekemisellä. Kumpikin olut olivat hyvin balanssissa. Mielenkiinnolla odottelen myös muita Olutpajan oluita.

Huom. Yleistä tekstin lähteenä käytetty Suomalaiset pienpanimot -kirjaa, jonka kirjoittanut Santtu Korpinen ja Hannu Nikulainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *