Hopping Brewsters Black Tide Black IPA

Hopping Brewsters Black Tide Black IPA

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Hopping Brewsters on uusimpia tulokkaita suomalaisten pienpanimoiden joukkoon ja tämä Black Tide on ensimmäinen maistamani olut kyseiseltä panimolta. Black IPA -rintamalla on tullut vastaan erittäin mainioita oluita, joten tämä kiinnosti erittäin paljon ja sitten kun kyseessä on vielä uusi panimo, kiinnostus on taattu. Kävin tuossa viime viikolla maistamassa 60’s Palaverin hanasta tätä mustaa IPAa ja alla hieman fiiliksiä siitä.

Panimo: Hopping Brewsters

Maa: Suomi

Voltit: 6,4 %

Ulkonäkö: Kolmen sormen reiluhko vaalean beige erittäin pitkä kestoinen vaahto. Pikimusta. Vielä viiden minuutinkin jälkeen vaahto on edelleen vahvasti oluen pinnalla.


Tuoksu: Paahteisuutta löytyy reilusti. Maanläheinen hieman turpeinen tuoksu. Löytyy tummaa suklaata ja kahvia. Tuoksusta tulee enemmän mieleen Stout, kun humalointi ei hirveästi nenään tunnu.

Maku: Maultaan palaneen paahteinen ja turvetta löytyy. Suklaa ja kahvi ovat myös vahvasti esillä. Sitruksista humalointia on, mutta vain vähän taustalla.

Tuomio: Kelpo olut uudelta panimolta. Black IPA meininki jää melko taustalle ja enemmän tulee mieleen voimakkaasti humaloitu Stout. Runko jää jonkin verran liian kepeäksi. Humalointia enemmän esille ja runkoon vahvuutta, niin sitten ollaan lähellä mainioita Black Ipoja kuten Hiisin Pläkki ja BrewDogin Libertine Black.

Ostanko jatkossa: Näillä näkymin ei ihan heti tuu ostettua, mutta kyllä panimon oluet kiinnostavat.

Mistä: 60’s Palaverin hanasta kävin maistamassa.

Pisteet:
Tuoksu: 6
Ulkonäkö: 5
Maku: 6
Suutuntuma: 3
Yleisvaikutelma: 13
Yhteensä: 33

Kolme sanaa: Hyvin Stoutmainen BIPA

2 thoughts on “Hopping Brewsters Black Tide Black IPA

  1. Täysin eri mieltä, että Black IPA:n runko pitäisi olla vahva. Jos runko vahvenee, liukuu olut nimenomaan sinne Stoutin suuntaan.

    1. Olen kanssasi samaa mieltä, mutta tässä olisin hieman toivonut enemmän vahvuutta runkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *