Rekolan Tervahauta

Rekolan Tervahauta

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Ensi kokemukseni Tervahautaan olivat melko kuohuttavat. Tein sokkotestiä maitokauppavahvuisista Porttereista ja sokkotestin lopussa huomasin, että Tervahauta pullo oli kuohunut ympäri keittiön lattioita. Rekolan Panimolla oli ongelmia Tervahaudan hiivan kanssa, mutta nyt ongelmat ovat ohi. Olut kaatuu kauniisti lasiin, eikä hyökännyt pullosta kattoon.

Suoralainaus pullon kyljestä:

”Yön pimeydessä, tervahaudan kuumuudessa tervalla sivelty tummaakin tummempi olut. Täyteläisen ja paahteisen ruuan seuralainen. Syviin mietteisiin myös sellaisenaan!”

Tässä voisikin olla kokeilemisen arvoinen resepti, jonka Rekolan Panimon Malty-Jari on testaillut & Tuoppi ja Sapuska –blogiinsa rustaillut:

Minä menen tällä kertaa ilman mitään ruokia ja ainoastaan kanavasurffailen Kamerun – Brasilia -pelin ja Kroatia – Meksiko -pelin välillä.

Panimo: Rekolan Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Portteri

Voltit: 4,5 %

Ulkonäkö: Reiluhko kolmen sormen mittainen tummahkon beige vaahto. Pikimusta olut.

Tuoksu: Tuoksussa aimo annos turvesavua ja tervaa. Taustalla hento paahteinen ja kahvinen kuiskaus.

Maku: Maultaan kuivahkon paahteinen ja kahvinen. Kevyehkön oloinen. Mukaan mahtuu mukavasti turvesavua ja tervakin on saatu hyvin mahtumaan mukaan.

Tuomio: Kevyt ja helposti juotava savuinen portteri. Ruokajuomana tämä toimii varmasti, kuin nenä päähän. Ei pääse kunnolla oikeuksiinsa pelkästään nautiskeltuna.

Ostanko jatkossa: Uskon, että tulen joskus ostamaan nimenomaan ruokajuomaksi ja suosittelen kyllä kokeilemaan.

Mistä: Arvioinnissa olleen pullon sain panimolta. Tätä olutta saa ainakin maitokaupoista pääkaupunkiseudulta, joista itsekin olen pullollisen poiminut.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

Kolme sanaa: Tervaisen savuinen ruokajuoma

Olutlasi: Spiegelau Stout

2 thoughts on “Rekolan Tervahauta

  1. Nyt oon hakenut pari pulloa panimolta. On jäänyt flätiksi. Ei vaahtoa ollenkaan.

  2. Ihan flätiksi oli jäänyt myös just korkkaamani pullo, tässä oli parasta ennen-merkintä 22.1.2016. Harmi, maku olisi voinut olla hyväkin mutta tuollaisenaan meni viemäriin.

    Puavo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *