Mikä oluttyyli sopii parhaiten Radleriin?

Radler on kesäjuomaa parhaimmillaan. Kyseessä on juomasekoitus, jossa käytetään yleensä olutta ja limonadia. Tämä juoma sai alkunsa vuonna 1922 Saksassa ja tarkemmin vielä Münchenissa. Tätä juomaa valmistettiin pyöräilykilpailua varten ja paikallinen olutmestari pystyi takaamaan juoman riittävyyden lisäämällä olueeseen sitruunamehua. Radler tarkoittaakin Saksankielellä pyöräilijää.

Tästä juomasekoituksesta on useita eri versioita, mutta nykyisin ehkä ne tunnetuimmat rakentuvat sitruunalimonadin ympärille. Yleisin sekoitussuhde on 50 % olutta ja 50 % limua. Jokainen tietysti tekee oman mieltymyksensä mukaan. Itse ajattelin ottaa testiin neljä erityylistä olutta ja kokeilla mikä soveltuisi parhaiten Radleriin. Oluiksi valitsin lähes jokaisesta maitokaupasta löytyviä Nokian Panimon oluita. Tässä alla lista näistä oluista ja sitruunalimonadin roolin hoiti 7UP.

  • Nokian Keisari Elowehnä (Hefeweizen)
  • Nokian Keisari 66 American Pale Ale (American Pale Ale)
  • Nokian Keisari Kellari (Kellerbier)
  • Nokian Keisari (Pils)

Tästä alla olevalta videolta selviää mikä on paras vaihtoehto.

Heittäkäähän kommenttia, että mikä on oma suosikkinne ja sekoitussuhde!

One thought on “Mikä oluttyyli sopii parhaiten Radleriin?

  1. Opin tuossa viime saksan reissulla että tuo Weizenin ja sitruunalimun yhdistelmä tunnetaan nimellä "Russ". Wikipediasta löytyi tälläinen: "A variant, popular especially in Bavaria, is the Russ or Russe ("Russian"), consisting of Weissbier and lemon-lime flavored soft drink."

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *