Laitilan Kukko Pils vs. Grillimaisteri Pils

Lähes tasan vuosi sitten tein rinnakkaisvertailun Laitilan Kukko Pilsin ja Grillimaisteri III –oluen välillä ja totesin tämä oluet tismalleen samaksi olueksi. Täksi kesäksi Lidliltä tuli myöskin Grillimaisteri olut. Tölkkikoko oli muuttunut 0,33:sta 0,5:seen ja nimi muotoon Grillimaisteri Pils. Muutama viikko sitten otin yhden tölkin maisteluun tätä Pilssiä ja jotenkin tuntui, että kyseessä ei ole sama maisteri, kuin vuosi sitten. Jos minua tällainen asia rupeaa mietityttämään, niin silloin on tapana selvittää asia.

Tässä vielä viime vuoden rinnakkaisvertailu:
Laitilan Kukko Pils vs. Grillimaisteri III-olut


Laitilan Kukko Pils vs. Grillimaisteri Pils

Tässä lähtee käyntiin rinnakkaisvertailu näiden kahden oluen välillä. Olutlaseiksi valitsin Pilsner Urquell –lasit ja lasit oli pesty tismalleen samalla tavalla eli yhtä puhtaat lasit kyseessä. Oluiden parasta ennen – päiväykset olivat lähes identtiset. Grillimaisteri on lyhennetty GM ja Kukko Pils on Kukko.

Päiväykset:
GM: 21.12.2014
Kukko: 18.12.2014

Panimo:
GM: ???
Kukko: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Maa:
GM: Suomi
Kukko: Suomi

Tyyli:

GM: Pils
Kukko: Pils

Voltit:
GM: 4,5 %
Kukko: 4,5 %

Kantavierre:
GM: ?
Kukko: 11,8 %

Katkerot:
GM: ? EBU
Kukko: 35,0 EBU

Väri:

GM: ? EBC
Kukko: 7 EBC

Ulkonäkö:

Väriltään nämä oluet ovat täysin identtisiä. Vaahdoissa tulee selkeitä eroja. GM:n vaahto on huomattavasti kestävämpi, kuohkeampi ja jättää reilusti pitsiä lasin reunoille. Kukko taas nostaa enemmän kuplia oluen pintaan.

Tuoksu:
Lyhyesti sanottuna, niin Kukossa on tuttua Laitilan omaa tuoksua, mutta GM:stä sitä ei löytynyt.

Maku:
Maultaan Grillimaisteri oli makeampi ja maltaisempi, kuin Kukko. Kukossa oli reilummin ruohoista humalointia ja tuttu Laitilan makua.

Tuomio:
Testin perusteella väitän, että kyseessä on kaksi eri olutta. Älyttömän paljon näissä ei eroa ollut, mutta kuitenkin eroavaisuuksia löytyi. Tällä kertaa omasta mielestäni Grillimaisteri oli hieman paremman makuinen.

Ostanko jatkossa: 
Kukko Pilsiä tulee ostettua yleensä saunaolueksi ja nyt kesän ajan tämä Grillimaisteri saakin hoitaa tätä saunaoluen virkaa.

Mistä:
GM: Joensuun Lidlistä ostin ja löytyy ympäri maata.
Kukko: Joensuun Pilkon K-Citymarketista.

Oliko kyseessä sama olut?
Kyseessä on eri olut, mutta en tiedä mikä olut tämä Grillimaisteri voisi olla vai onko aivan oma oluensa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *