Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kevään 2014 uutuuksia

Kuva: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Maamme suurin pienpanimo Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on herännyt kukon laulun aikaan kevään rientoihin ja tuo markkinoille uutuusoluita. Hetki sitten maitokauppojen valikoimiin saapui Kukko – tuoteperheeseen vehnäolut, jonka olenkin jo ehtinyt tyypittämään. Tämän vehniksen lisäksi Laitilan suunnasta tulee pari muutakin uutuutta. Nämä kaksi kuuluvat Kievari –tuoteperheen alle ja ensimmäinen niistä on maitokauppavahvuinen…

Laitilan Kievari Ameriikan Ale
4,7 prosenttinen American Pale Ale, jossa EBUja sellaiset 35. Tässä oluessa on käytetty humalina Millenniumia, Amarillo ja Cascadea eli kolmella jenkkihumalalla on lähdetty samaan sarjaan Nokian Keisari 66 APA:n ja kohta puoliin maitokauppoihin saapuvan Mallaskosken Kuohu Valioluokka Pale Alen kanssa. Olut näyttäisi olevan jo saatavilla, mutta ei vielä hirveän laajalla säteellä ja hyllystä se löytyy puolenlitran tölkistä. Otan tämän testiin heti, kunhan vastaan tulee.

Sitten toisen uutuuden kimppuun, joka saapuu TipuPupuNoita –juhlan eli pääsiäisen aikoihin ja paikkana on Monopolimarkettimme Alko. Olut on maustettu mämmillä, mutta kuitenkaan ei ole samanlainen kuin aikaisemmat Laitilan mämmioluet. Nyt mämmit on heitetty Stoutin kaveriksi ja nähtäväksi jääkin, että kuinka tämä combo pelittää.

Kuva: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Kievari Mämmi Stout 2014
Tämä olut on 5,8 prosenttinen MämmiStout ja panimon sanojen mukaan ”Maailman ensimmäinen ja paras Mämmistout!”  EBUja tässä on lähes saman verran, kuin yllä mainitussa Ameriikan Alessa eli 32. Humalina käytetty kaksikkoa Northern Brewer ja East Kent Goldings. Mämminä on käytetty Kymppi mämmiä ja pullo on kooltaan 0,33 litraa. Aikaisemmat Laitilan mämmioluet ovat olleet Amber/Wiener lagereita tai muuten vaan menneet Aromisoitu olut –tyylin alle. Tämä uudistettu mämmiolut herättää mielenkiintoa siinä, että se on Stout ja olen vähitellen taas alkanut tykkäämään mämmistä. Lähtee maistoon, kunhan löytyy hyllystä!

Sellaisilla eväillä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan suunnasta lähdetään kohti kevättä.

Tässä vielä arvio Laitilan Kukko Vehnästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *