Jaska olutravintolassa – 60’s Palaver

Kävin eilen 23.3.2014 muutamalla oluella 60’s Palaverissa ja tässä hieman juttua kyseisestä paikasta.


21.3.2014 joensuulaisten olutharrastajien odotus palkittiin, kun olutravintola Palaveri aukaisi ovensa pienen hiljaiselon jälkeen. Nyt ravintolalla oli uusi sijainti ja samalla nimikin hieman muuttui. 60’s Palaver on 60 – luvun tyyliin sisustettu olutravintola, jossa pääpaino onkin juuri nämä oluet. Vanhasta palaverista tutut jättiscreenit ja karaoket saivat jäädä ja tästä paikasta rakentui rauhallinen keskustelupaikka, jossa taustalla soi 60 – luvun musiikki. Sisustuksessa kaikki ideat on haettu juuri viidenkymmenen vuoden takaa ja tarvittavat sisustuselementit on kerätty ympäri Suomea. 60’s Palaver on kaksi kerroksinen joensuulaisten oluenystävien olohuone, jossa katukerroksessa palvelee isompi juomatiski ja yläkerrassa on sitten pienempi tiski, joka jossain vaiheessa tulee todennäköisesti laajenemaan.

60’s Palaverin perustivat Rami Saarikorpi ja Petri Heikkinen. Rami oli jo perustamassa vanhaa Palaveria ja oli siinä tiiviisti mukana. Petri taas on ravintolayrittäjä ja hän on yksi kolmesta Surakan Baarin omistajista ja omistaa myös Ravintola Kielon.


60 – luvun sisustus idea tuli Petriltä, joka oli Ramille todennut, että ”tällaista ei vielä ole”. Rami taas itse tykkää erittäin paljon vahvoista ja mausteisista oluista. Trappist –oluet ovat hänen sydäntä lähellä ja näitä on mukavasti tarjolla valikoimassa. He halusivat avata Palaverin uudestaan, koska huomasivat että Joensuuhun jäi selkeä aukko tällaiselle olutravintolalle ja heti vanhan Palaverin sulkeuduttua he rupesivat etsimään uutta paikkaa.

Asiakaspaikkoja tällä hetkellä on 100 ja sitä rajoittaa tällä hetkellä vessojen määrä. Jos jossain vaiheessa tulee lisää vessoja, niin tuon määrän voi tuplata 200 asiakaspaikkaan. Tämän lisäksi ulos on suunnitteilla 100 -150 paikkainen terassi, kunhan vieressä oleva rakennustyömaa siitä häviää. Sisältä ravintolasta löytyy 10 hanaa, joista käydessäni ei vielä kaikki olleet käytössä.

Tällä hetkellä hanoissa oli:

 • 2 x Karhu
 • Pilsner Urquell
 • Guinness
 • Shepherd Neame Spitfire Ale
 • Velkopopovický Kozel Dark


Hanaan tulossa tällä viikolla mm. Weihenstephaner Hefeweissbier ja ainakin yksi hana tulee olemaan sellainen, johon tulee pieniä eriä eli vaihtuvuus tulee olemaan nopeaa. Oluiden lisäksi yksi hana on varattu siiderille. Tämän hetkinen olutvalikoima on siinä 75 – 80 oluen luokkaa, mutta jatkossa pyrkivät pitämään sellaista 100 oluen valikoimaa. Tästä sadasta, niin 70 vakiovalikoimaan kuuluvia ja siihen sitten n. 30 vaihtuvaa. Esim. tällä viikolla (vk.13) pitäisi tulla n. 10 – 15 erilaista olutta. Käydessäni eilen siellä oli valikoimassa pientä vajautta, kun kahden ensimmäisen aukiolopäivän aikana sieltä oli myyty puolet oluista. Hanavalikoiman ja pullovalikoiman lisäksi heillä on tarkoituksena myös kokeilla ottaa myyntiin Real Alea. Viskivalikoima tulee olemaan n. 20–30 pullon luokkaa.

Erikoisuutena muihin olutravintoloihin Suomessa, niin täältä saa aitoja Trappist – juustoja. Pääsin maistelemaan Rochefort kymppiä juodessani Chimayn juustoa. Kipollinen loistavaa juustoa maksaa 5 €.

Sitten monia ihmisiä on askarruttanut, että tuleeko vanhasta Palaverista tuttu Olutneuvos – titteli myös uuteen Palaveriin ja siihen Rami totesi, että ”Olutneuvos -titteli on tarkoitus herätellä myös täällä, mutta hieman eri teemalla”.


Poimintoja olutvalikoimasta (Klikkaamalla olutta pääset arviooni):

Chimayn oluet ja juusto

Ravintolat speksit:

 • Osoite: Kauppakatu 22, Joensuu
 • Asiakaspaikat: 100
 • Terassi: Tulossa 100 – 150 asiakaspaikkaa
 • Hanat: 9 oluthanaa ja 1 siiderihana
 • Olutpullovalikoima: Tällä hetkellä 70 erilaista, mutta tulee olemaan 100 erilaista.
 • Spesiaalia: Trappist -juustot

Jaskan kommenttia paikasta:
Viihtyisä paikka, jossa mielellään istahtaa nauttimaan hyvistä oluista hyvässä seurassa tai vaikka yksinäänkin. Musiikki soi rauhallisesti taustalla, joten tänne voi tulla mukavasti työpäivän jälkeen rauhoittumaan. 60 –luvun sisustus muutamilla hienoilla yksityiskohdilla höystettynä on omiaan tälle paikalle. Olutvalikoima on jo alussa Joensuun laadukkain ja siitä, kun vielä hieman muokkautuu ja laajenee, niin varmasti löytyy kaikille herkkuja. Tämä tulee jo yhden käynnin perusteella olemaan oma kantapaikkani täällä Joensuussa. Samalla annoin muutamia vinkkejä, että mitä oluita sinne voisi hommata ja eihän sitä tiedä mitä kaikkea sitä keksitään tehdä yhdessä! Onnea ja menestystä Ramille ja Petrille 60’s Palaverin kanssa!

Club-kortin ostaneiden kesken arvottava palkinto!

4 thoughts on “Jaska olutravintolassa – 60’s Palaver

  1. Tsori! Unohdin laittaa osoitteen, joka on nyt lisätty juttuun 🙂
   Eli se on Kauppakatu 22. Kävelykadulla Kekäleen ja Yliopiston Apteekin vieressä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *