Jaska olutravintolassa – Public House Black Door

Kävin torstaina 13.2.2014 ensimmäistä kertaa Black Doorissa oluella. Tämä olutravintola tuli valituksi viime vuonna parhaaksi olutravintolaksi Helsinki Beer Festivalin toimesta. Black Doorille tämä vuosi on jo 22 toimintavuosi ja vieläkin siellä käy asiakkaita ravintolan alkuajoilta. Ravintolan seinää koristaa lukuisat hanalätkät ja lasinaluset. Oluthanoja paikan päällä oli vääntämässä Esa Paloharju, joka on myös kunnostautunut juomakouluttajana. Juttelin Esan kanssa pitkät tovit. Paikan myydyin olut on ollut jo lähes vuoden ajan Mallaskosken Panimon Valioluokka Pils. Muita top5 myydyimpiä ovat mm. Belhaven Twisted Thistle ja olut, jonka itsekin otin maistoon eli Malgårdin Black Door H.O.D.A. Tämän hetken hittituotteita ovat Esan mielestä Real Alet,  joiden perään jopa soitellaan. Esa on ollut Black Doorissa mukana 13 vuotta ja kertoikin, että ennen kysyttiin ”mitä olutta on saatavilla” ja nykyisin kysytään ”mitä IPAa on saatavilla”. IPAt ovat myös tällä hetkellä erittäin suosittuja.

Sijainti: Iso Roobertinkatu 1, Helsinki

Malmgårdin Black Door H.O.D.A.

Asiakaspaikat: 76 + kesäisin terassi 48

Hanavalikoima: 26 sis. kaksi pumppua, josta pulppuaa vaihtuvat Real Alet. (Poiminta Stadin American Double IPA  ja Chimay Rouge)

Pullovalikoima: n. 50 erilaista. (Poiminta: Stadin MIWtFY Sour Ale)

Siiderit: n. 20 erilaista pulloa, kaksi hanaa ja yksi kanisteri Real Cideria.

Kuukauden oluena helmikuussa: Lagunitas IPA

Kaikin puolin viihtyisä paikka, jossa lukuisia hanaoluita. Pullovalikoimastakin löytyy melkoisesti maistamista. Tiskin takana näytti olevan myös melko laaja viskivalikoima. Tulen varmasti jatkossakin poikkeamaan paikan päällä.

Lisätietoa: www.blackdoor.fi

Tämän hetken riili!
Pullopoimintoja
Hanavalikoima

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *