Fuller’s London Porter

Fuller’s London Porter

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Fuller’sin London Porter menee omissa kirjoissani samaan kategoriaan kuin Fuller’sin ESB eli Klassikko. Vuosikausia olen pohtinut, että onko ESB vai London Porter Fuller’sin paras olut ja nyt kun pitkästä aikaa otin tämän lontoolaisen portterin maistoon, niin viimeistään kärkipaikka oli selvä. London Porter menee edelle näiden kahden hyvin erityyppisen oluen vertailussa.

Panimo: Fuller’s

Maa: Englanti   

Tyyli: Portteri

Voltit:
5,4 %

Kantavierre: 13,5 %

Katkerot: 37,0 EBU

Väri: 130,0 EBC

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu parin sormen mittainen beigen värinen kupliva vaahto. Väriltään itse Porter on tummanruskea, jopa lähes musta.

Tuoksu: Paahteisuus tulee vahvasti esille. Mukaan heitetty myös reilulla kädellä tummaa suklaata ja kahvia. Brittimäistä puumaisuutta löytyy myös hieman.

Maku: Makumaailma muodostuu palaneen paahteisuuden, kahvin, suklaan ja lakritsin ympärille. Brittihumalien puumaisuus on hienosti läsnä. Kelpo määrä katkeroa täydentää loistavaa olutnautintoa.

Tuomio: Ehdottomasti yksi parhaita Porttereita. El Classico!!! Täyteläinen olutnautinto, mikä jaksaa vuodesta toiseen maistua aina hyvältä. Parasta Fullerssia!

Ostanko jatkossa: Varmasti tulee ostettua uudestaan ja uudestaan.

Mistä: Alkon valikoimasta löytyy.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 41/50

Kolme sanaa: Fullerssin paras olut

8 thoughts on “Fuller’s London Porter

 1. Kelpo olut eittämättä! Golden Pride on panimolta oma suosikkini.
  T. Kaima

  1. Itse olen pariin otteeseen maistanut Golden Pridea ja siinä jotenkin se alkoholi häiritsee. Sen vuoksi en hirveästi ole välittänyt Golden Pridestä. Pitäisi tietysti ottaa ihan kunnolla arvioitavaksi.

 2. Kiitos kivasta blogista. Minua kiinnostaisi tietää mitä mieltä olet Fuller's Chiswick bitter-oluesta. Sehän on II-olut koska siinä on 3,5% alkomaholia. Lajissaan jo III-oluet lähtevät vähittäiskaupoista niin minä siirryn siihen. Lajissaan se on minusta kelvollinen

  1. Kiva kuulla, että jutut miellyttävät.
   Chiswickiä on tullut silloin tällöin ostettua. Se on oikein kelpo olut. Ei yllä tyylilajinsa parhaimmistoon, mutta kuitenkin oikein maistuva Bitter. Kevyt, mutta en kuitenkaan sanoisi, että vetinen. Tuoreeltaan huomattavasti parempi, kuin jo pitempään hyllyssä lojunut.

 3. Todella meikäläisen kesto top3 olut… Kertakaikkiaan loistava paahteisen pehmeä portteri… Jossakin vaiheessa tarkoitus "yrittää" tehdä clooni kotipanimossa tuosta klassikosta 🙂

  1. Kunhan oot kokeillut tehdä kloonin tästä, niin pistähän kommenttia että miten onnistui 🙂

 4. Itse maistan nyt juuri kyseistä olutta ja on mukava samalla lukea Jaskan arviota tästä oluesta. On taattua Fuller'sin laatua ja sopii hyvin sateiseen marraskuiseen iltaan. Helposti juotava ja täyteläinen muttei liian raskas. Upea olut!

  1. Kiitos 🙂
   Tää on kyllä sellainen olut johon pitää silloin tällöin palata. Loistava juoma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *