Sori Brewing Investor IPA

Sori Brewing Investor IPA

Yleistä: Eilen aamupäivästä luonani kävi kahvilla Sori Brewingin Heikki Uotila ja toi samalla minulle maistiaisiksi pullollisen Investor IPAa. Kahvin lomassa juttelimme Sorista, oluista ja muistakin suomalaisista pienpanimoista. Juttua olisi riittänyt varmasti tuntikausiksi. Sori Brewing on ollut vahvasti esille sosiaalisessa mediassa ja sitä kautta olen heidän toimintaansa pääasiassa seurannut, mutta nyt pääsin ensimmäistä kertaa maistamaan heidän oluttaan.

Pyysin Heikkiä lähettämään hieman infoa tästä oluesta, joten tässä on tietoa Investor IPAsta:

”Investor IPA on kunnianosoituksemme ehkä suurimmalle inspiraation lähteellemme, Kalifornian ja Oregonin pienpanimoille. Käytimme sen verran humalaa, mallasta, humalaa ja lisää humalaa tämän oluen valmistamiseen, että taidamme työllistää pienen maatilan. Näillä saadaan IPA:lle täyteläinen runko, petroolin väri ja suuta kuivattavaa katkeruutta. Humalaa on käytetty niin mäskäyksessä, keitossa kuin käymisessäkin. Mietimme vielä, miten sitä voisi käyttää myös pakkauksessa ja kuljetuksessa. Tämä IPA vie sinut maineikasta Pacific Highwayta pitkin road tripille halki Amerikan länsirannikon.”

”Investor IPA tiivistää Sori Brewingiin sijoittamisesta kiinnostuneille panimon hengen ja idean, mistä tulee myös sen nimi. Tarkoituksena on ollut saada tasapainoinen, mutta mielenkiintoinen tuote, josta harrastajatkin syttyvät.”

Siinä olikin sitten infopaketti, joten eikun pullo auki ja maistamaan.

Viisi minuuttia lasissa ja vieläkin mukavasti vaahtoa

Panimo: Sori Brewing

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 7,2 %

Katkerot: 78 EBU (laskennallinen)

Humalat: Amarillo, Cascade, Centennial ja Simcoe

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu kahden sormen mittainen kestävä pieni kuplainen vaahto. Väriltään olut on oranssinpunertava. Vaahto pysyy oluen päällä erittäin hyvin ja vielä viiden minuutin jälkeenkin oluenpinnalla on parin sentin vaahto.

Tuoksu: Tuoksussa ensimmäisenä esille tulee pehmeä trooppinen hedelmä. Sitten iskee havumetsä ja sitrushedelmät. Erittäin hyvän tuoksuinen olut.

Maku: Alussa iskee voimakas havumetsäinen ja sitruksinen humalointi. Sitten alkaa tulla esille myös mukavan pehmeä trooppinen hedelmällisyys. Katkerot jäävät elämään suuhun pitkäksi aikaa ja humalointi on muutenkin vahvaa.

Tuomio: Erittäin onnistunut ja nautinnollinen IPA, joka on maultaan hyvin balanssissa. Voimakkaasti katkeroitu ja tarjoaa myös reilusti pehmeää  hedelmäisyyttä. Kuivahumalointi antaa hyvän potkun tälle oluelle. Esikuvina tällä oluella on ollut Amerikan länsirannikon IPAt ja hyvin on esikuviensa mukainen. Loistava avaus uudelta panimolta.

Ostanko jatkossa: Ehdottomasti tulee jatkossakin maistettua, kun tulee vastaan.

Mistä: Sain tämän maistiaispullon panimolta. Tuotetta on saatavilla Tampereella Gastropub Tuulensuussa ja Nordicissa viikosta 51 lähtien. Tarkka päivä on 17.12.2013

Olutopas.info pisteeni: 38/50

Kolme sanaa: Esikuvilleen uskollinen IPA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *