Suomalaiset kotipanimot tutuksi

Olen tässä tämän vuoden aikana blogissani käsitellyt suomalaisia pienpanimoita ja tähän mennessä julkaissut yhdentoista erilaisen panimon tarinan. Nyt olisi tarkoitus aloittaa uusi artikkelisarja tähän pienpanimoiden rinnalle, jossa tarinansa pääsevät kertomaan kotioluen valmistajat. Artikkelisarjan tarkoituksena on kertoa näiden kotiolutharrastajien erilaisia tarinoita ja saada tuotua ihmisten tietoisuuteen tätä kotioluiden ilosanomaa. Siellä kuitenkin tyypit valmistavat kotioloissa taivaallisia olutherkkuja, eikä se ole mitään peruskuran valmistusta juopumistarkoitukseen. Loppuunsa hiotut reseptit, kokeiluhalukkuus yhdistettyinä jopa itse valmistettuihin laitteisiin ovat nykyaikaisen kotiolutvalmistajan temppelin perusta, josta syntyy toinen toistaan erilaisempia ja erikoisempia kokeiluja.

Itse olen tähän mennessä maistanut neljän herran valmistamia kotioluita ja näistä jokainen kestäisi loistavasti vertailun vastaaviin kaupallisiin tuotoksiin. Tämä jo pienissä määrin kertoo, että siellä oikeasti tiedetään mitä tehdään.

Seilorin Saison

Miksi tällainen artikkelisarja?
Tähän on monta syytä ja tässä niistä muutama. Jokainen kotiolutharrastaja on erilainen, jokaisella on erilaiset tavat valmistaa olutta ja laitteissakin tulee eroja. Eli jokainen tarina olisi täysin erilainen. Toisena syynä on itselläkin halua kuulla näitä tarinoita, joten uskoisin että siellä löytyy muillakin mielenkiintoa päästä lukemaan tarinoita kotioluista. Suurin syy tälle artikkelisarjalle on, että tämä on kunnianosoitus ja hatunnosto näille harrastajille. Arvostan erittäin paljon heidän toimintaansa on erittäin mukava lukea netistä juttuja näistä kotiolutkokeiluista!

Ukonmalja Ragnarök Milk Stout

Artikkelisarjan tulee aloittamaan jyväskyläläinen Ukonmalja. Ukonmaljan Tommi Särkkä voitti tämän vuoden syyskuussa Taisto-kotiolutkilpailun, jossa hänen valmistama Ragnarök Milk Stout voitti finaalissa Sampo Järven valmistaman Kasipallon. Ukonmalja sai palkinnoksi mahdollisuuden päästä valmistamaan olutta myyntiin Panimo Hiisin laitteilla. Viime viikonlopun lauantaina Ukonmalja pääsikin toteuttamaan itseään ja laittoivat Hiisin kanssa oluen aluilleen Olukellari blogikollegani kurkkiessa olkapään yli 🙂 Olut tulee olemaan ravintolavahvuinen ja talvikauteen sopiva. Tästä oluesta tulee juttua sitten, kunhan se valmistuu. Tommi Särkkä muuten myös ehdotti tätä artikkelisarjan aloittamista minulle, joten kunnia kuuluu hänelle. Tämä suomalaiset kotipanimot tutuksi -artikkelisarja tulee osaksi jo olemassa olevaa suomalaiset pienpanimot tutuksi -artikkelisarjaan ja siellä sitten tulee olemaan kaupalliset panimot ja kotipanimot sulassa sovussa.

Kouvostoliiton Olut – HandiCap Imperial Stout

Jos valmistat kotiolutta ja haluat päästä siitä jakamaan tarinoita myös muille, niin ota yhteyttä. Jokaisesta kotiolutharrastajasta teemme hänen näköisensä artikkelin, joten ei tarvitse pelätä että kerrotaan liikaa tai liian vähän 🙂

Yhteydenotot: jage.matikainen@gmail.com

Paljon hyvää tietoa kotioluista: www.kotiolut.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *