Jouluolut 2013 – Great Divide Hibernation Ale

Great Divide Hibernation Ale

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Alkon jouluolut valikoimaan on tänä vuonna saapunut yhdysvaltojen Denveristä Great Divide Brewing Companyn olut nimeltä Hibernation Ale. Tämä 8,7 prosenttinen Old Ale on neljäs maistamani kyseisen panimon olut ja aikaisemmat kaikki ovat olleet erittäin hyviä, jopa loistavia. Viime kesänä tuli maistettua Espoon The Gallows Birdissä Yeti Imperial Stoutia ja Hercules Double IPAa. Samaisella reissulla tuli maistettua pari hörppyä myös Titan IPAa. Noista kolmesta jokainen on tyylilajinsa kärkikastissa ainakin Olutoppaassa.

Old Ale on oluttyylinä melko vähän ollut itselläni maistelussa ja siitä mainitsemisen arvioinen, on sekin itse asiassa The Gallows Birdissä maisteltu Traquair Jacobite Ale. Tämä Hibernation Ale on panimon jouluolut, josta panimon sivujen mukaan on myös saatavilla tynnyrikypsytetty versio. Tämä Barrel Aged Hibernation Ale on kypsytetty yhdeksän kuukautta Stranahan’s Colorado viski tynnyrissä ja potkua siinä on 12,4 %. No mutta jätetään tynnyrikypsytetty haaveeksi ja käydään tämän perus talvihorros oluen kimppuun.

Panimo: Great Divide Brewing Company

Maa: Yhdysvallat

Tyyli: Old Ale

Voltit: 8,7 %

Kantavierre: 20,4 %

Katkerot: 46,0 EBU

Väri: 96,9 EBC

Humalat: Centennial ja Cascade

Maltaat: Pale-, kristalli- ja suklaamallas

Ulkonäkö: Kahden sormen mittainen kuohkean ilmava vaahto. Väriltään Hibernation on tumman punaruskea.

Tuoksu: Tuoksussa kohtaavat kaakao, paahteisuus ja makea maltaisuus. Hieman taustalta tulee myös havuisuutta, brittimäistä puumaisuutta ja yrttejä.

Maku: Maultaan karamellimaltainen, sitrusta ja paahteisuutta. Havumetsä, puumaisuus ja yrtit ovat myös läsnä.

Tuomio: Oikein maistuva brittimäisen puumainen Old Ale, jossa jenkkilän sitrusta ja havuja. Ei yllä loistavan panimon parhaiden joukkoon, mutta siltikin oikein tervetullut olut Alkon jouluvalikoimaan. Ei tämä loppujen lopuksi tarjonnut itselleni mitään suurta elämystä, vaan oli ”ainoastaan” hyvä olut.

Ostanko jatkossa: En usko, että tulee uudestaan ostettua.

Mistä: Saatavilla Alkon jouluvalikoimasta 2013

Olutopas.info pisteeni: 37/50

Kolme sanaa: Britti jenkki fuusio

2 thoughts on “Jouluolut 2013 – Great Divide Hibernation Ale

  1. Tähän mennessä maistamistani jouluolueista tämä on ollut paras ja Siperia tulee hyvänä kakkosena, joten nyt uutta maistelua kehiin ja muutama piste enemmän! 😉

  2. Tämä tuli eilen valittua firman jokaperjantaiseksi työntekijöiden manipulointiolueksi (mitä sitä kiertelemään). Hieno vaahto ja maku – bretzelin kanssa menee tälleen iltapäivällä erittäin soljuvasti. Old ale ei oo miullekaan niin tuttu laji, mutta mie kyllä tykkään tosi paljon. Kolmen sanan yhteenveto on kyllä erittäin osuva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *