Laitilan Kievari Espi

Laitilan Kievari Espi

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kievari – sarjaan kuuluva Espi juontaa juurensa brittiläiseen oluttyyliin nimeltä ESB (Extra Special Bitter). Laitilan nimikäännös ESPI eli Erittäin Spesiaali Pitteri jatkaa panimon toimivaa/hauskaa nimeämiskäytäntöä, jota näkee muissakin Kievari – sarjan tuotteissa. Tätä Espiä on ollut aikaisemmin saatavilla myös 5,7 – prosenttisena versiona ja kertaalleen tuli sitä maisteltua. Tämä maitokauppavahvuinen Espi on sitten ollutkin useampaan otteeseen maistelussa.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Tyyli: Premium Bitter/ESB

Voltit: 4,5 %

Kantavierre: 11 %

Katkerot: 42 EBU

Väri: 44 EBC

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu kolmen sentin vaahto, joka kestää oluen päällä muutaman minuutin jättäen oluen pinnalle puolen sentin vaahtosuojan. Väriltään kirkas kullankeltainen olut, jossa melko paljon hiilihappoa.

Tuoksu: Tuoksultaan Espi on karamellimaltainen, jossa hieman toffeeta. Tuoksussa tuntuu pieni puinen humalointi. Mukana myös jonkin verran hedelmällisyyttä ja marjoja.

Maku: Maultaan brittityylisen puumainen, hedelmäinen ja mukana karamellimallasta. Mukavasti katkeroa, joka jää elämään suuhun pitemmäksi aikaa. Pientä pähkinäisyyttä ja hivenen kuivahko.

Tuomio: Oikein hyvä ja helposti juotava Bitter. Hieman kevyt, mutta siltikin oikein hyvä Kievari –sarjan olut.

Ostanko jatkossa: Silloin tällöin tulee ostettua.

Mistä: Laajalla säteellä maitokauppojen hyllyjä ja löytyy sekä puolen litran tölkissä, että 0,33 litran lasipullossa. Tämä arvioinnissa oleva pullo on saatu panimolta.

Olutopas.info pisteeni: 32/50

Kolme sanaa: Maistuva maitokauppa pitteri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *