Oluton Festari 2013 – Jyväskylä

Olen perjantaina 20.9.2013 lähdössä kohti Jyväskylää ja tarkoituksenani olisi kaksi päivää pyöriä Oluton Festareilla maistelemassa pienpanimo-oluita ja muutenkin tutustua festivaalin tarjontaan. Haastattelin tämän tapahtuman tiimoilta muutama päivä sitten Mika Silajärveä, joka on Jyväskyläläisen Panimo Hiisin lapionheiluttaja ja Oluton Osakeyhtiön olutlähetti. Tässä alla onkin sitten haastattelun tulos. 

1. Mikä tapahtuma on Oluton Festari?
Oluton Festari on sarja oluttapahtumia. Ensin juhlitaan tapahtumissa kylän ravintoloissa ja lopuksi huipennellaan kunnolla suuremmassa päätapahtumassa. Viikon aikana mm. katsellaan camp- olutleffaa pienpanimo-oluen seurassa, ratkotaan kumpi on parempi ruoan kanssa olut vai viini, suoritetaan hananvaltaus paikallisella olutravintolassa ja pähkäillään olutfaktoja olutvisassa.

2. Milloin se järjestetään ja missä?
Ensimmäinen Oluton Festari järjestetään Jyväskylässä 13.9. – 21.9.2013.

Yksittäisiä tapahtumia on monta ja niiden tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta olutonfestari.fi

3. Paljon maksaa sisäänpääsy ja aukioloajat?
Päätapahtuma järjestetään Jyväskylän veturitalleilla pe 20.9. klo 17 – 24 ja la 21.9. klo 12 – 24. Sisäänpääsy maksaa kumpanakin päivänä 10 €.

4. Mitkä panimot on päätapahtumassa edustettuna?
Paikalle on pyydetty pienimmät ja uusimmat panimot. Mukana ovat:

Tästä lisätietoa panimoiden tarjolla olevista juomista

5. Mitä muuta ohjelmaa on luvassa?
Päätapahtumassa maistellaan ja puhutaan tietysti pienpanimo-oluista.

Perjantaina saadaan oppia oluen ja ruoan yhdistämisestä Soppaa Sopalle olutpajassa ja kuunnellaan Pertti Kurikan Nimipäiviä.

Lauantaina ratkotaan ensimmäinen Reservin Olutmestari Taisto- kotiolut kisassa, opitaan tekemään maistuvaa kotiolutta Kaljasta Olueksi olutpajassa ja kuullaan panimoiden ajatuksia oluesta ja sen tekemisestä.

6. Minkä kokoisia maisteluannoksia on saatavilla ja minkä hintaisia nämä ovat?
Maisteltavat tarjotaan kahdessa koossa: 0,2 dl / 3 € ja 0,4 dl 6 €.

7. Kertokaa hieman Kotiolutkilpailu Taistosta? Ketkä finaalissa, kuinka voittaja ratkeaa yms…?
Taistossa kisaavat Reservin Olutmestari tittelistä esikarsinnasta finaaliin selvinneet Ukonmalja (Tommi Särkkä) ja Sampo Järvi. Finalistit ovat tehneet finaalioluen Panimo Hiisillä ja festarin kävijät äänestävät maistettuaan olutta kumpi on parempi. Eli kansa saa päättää kumpi on parempi.

8. Kuka on tapahtuman järjestäjä?
Tapahtuman järjestää oluttukku ja oluttapahtumien järjestäjä Oluton Osakeyhtiö.

9. Miksi kannattaa tulla käymään Oluton festareilla?
Oluton Festari on ainutlaatuinen tapahtuma Suomessa. Paikalla on lisäksi panimoiden edustajat kerrankin tiskin oikealla puolella kertomassa tuotteistaan.

10. Onko vielä jotain mitä haluat tuoda tapahtumasta esille?

Tapahtuma ei jää ainutkertaiseksi vaan tapahtuma tullaan järjestämään myös seuraavanakin vuonna ja muissakin Suomen olutkaupungeissa…

—-
Uskon että luvassa on hieno tapahtuma ja mielenkiinnolla odotan pääseväni sinne. Tapahtumassa hihasta saa tulla repimään jos haluaa. Ainahan sitä mielenkiintoisia keskusteluja saa oluesta ja muustakin. See Ya!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *