Saimaan Marsalkka Golden Ale Luomu

Saimaan Marsalkka Golden Ale Luomu

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot -festivaali oli ensimmäinen kerta, kun pääsin maistelemaan tätä Saimaan Juomatehtaan tämän syksyn maitokauppa uutuutta Marsalkka Golden Ale Luomua. Olut on luomutuote, joka tulee jatkossa olemaan panimon suuntaus muissakin juomissaan. Tämä on erittäin hieno asia!

Kävin tuossa eilen Pilkon Citymarketissa tutkimassa oluthyllyjä ja sieltä löytyikin tämä Golden Ale, joka tällä viikolla on aloittanut siirtymään kauppojen hyllyihin. Juoma on saatavilla kauniissa 0,33 litran lasipullossa ja 0,5 litran tölkissä. Otetaanpa tämä nyt tarkempaan arviointiin.

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Tyyli: Golden Ale

Voltit: 4,6 %

Ulkonäkö: Kolmen sentin mittainen vaahto muodostuu kullankeltaisen oluen päälle.

Tuoksu: Tuoksu täynnä trooppista hedelmällisyyttä ja mallasta. Karamellinen. Kevyt humalointi tuntuu hieman.

Maku: Hedelmällinen olut, jossa mukavasti mallasta. Hedelmät ovat trooppisia ja humalointi on melko mieto, mutta tulee siltikin mukavasti esille. Karamellinen ja hieman tunkkainen. Kevyt, mutta maistuva olut.

Tuomio: Hyvän makuinen olut. Suosittelen erityisesti ihmisille, jotka haluaisivat siirtyä Lagereiden lisäksi maistelemaan myös Aleja. Oluen humalointi on juuri sopiva, jos ei ole tottunut juomaan kaikkein vahvimpia humalapommeja.

Ostanko jatkossa: Tulen ostamaan jatkossakin 

Mistä: Pikku hiljaa alkaa löytymään lähes jokaisesta kaupasta. Omani kävin poimimassa Joensuun Pilkon Citymarketista.

Olutopas.info pisteeni: 33/50

Kolme sanaa: Askel kohti Aleja

4 thoughts on “Saimaan Marsalkka Golden Ale Luomu

  1. Jos tää on Saimaan uusi pullomalli, kuten ilmeisesti on, niin mielestäni nyt ollaan menossa juuri oikeaan suuntaan. Erottuu varmasti hyllystä ja jotenkin synkkaa tuon Marsalkka nimen kanssa arvokkuudessaan.

    1. Syksyn aikana kaikki Saimaan pullotettavat tuotteet tulevat vaihtumaan tähän pullomalliin. Tämä on omasta mielestänikin erittäin hyvännäköinen pullo ja iski kyllä heti silmään, kun katselin oluthyllyjä

  2. Ehdottomasti sopivan hedelmäinen ja juotava kokonaisuus tämä Saimaan luomu Golden Ale. Ei liikaa "palealemaista" tiukkaa humalointia, eli tätä voi juoda muutamankin tuopin paistin kanssa putkeen

  3. Itse juuri maistelen tätä golden alea ja on kyllä erinomainen olut. Hyvää vaihtelua peruslagereihin. Todella hyvä golden ale maitokauppaolueksi. Suosittelen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *