Vakka-Suomen Prykmestar Schwarz

Vakka-Suomen Prykmestar Schwarz

Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Olenkin joskus maininnut, että tämä Prykmestar Schwarz on näistä maitokaupan puolelta löytyvistä Vakka-Suomen Panimon oluista se kaikkein paras ja tätä tulee ostettua niistä ylivoimaisesti eniten. Tyyliltään tämä olut on Schwarzbier (musta olut) eli saksalainen tumma pohjahiivaolut. schwarzbierit ovat mustia Lageroluita, joissa on enemmän paahdettua mallasta ja näissä on Stout ja Portterimaisia vivahteita.

Suora lainaus suoraan etiketistä:
Prykmestar Schwarz on nimensä mukaisesti lähes musta, pohjahiivakäymisellä valmistettu lager eli schwarzbier, jonka juuret johtavat itäiseen Saksaan.

Sen valmistuksessa on käytetty kolmea eri mallasta ja Magnum- humalaa. Yli 200 asteen lämpötilassa paahdetut erikoismaltaat tuovat olueen värin lisäksi paahteisen, lähes savuisen tuoksun ja kuivan lakritsaisen maun.

Panimo: Vakka-Suomen Panimo

Tyyli:
Schwarzbier

Voltit: 4,5 %

Ulkonäkö: Väri tällä oluella on aivan pikimusta ja päälle syntyy reilu kuohkea vaahto. Kolmisen minuuttia vaahto viihtyy oluen päällä jättäen jälkeensä sentin mittaisen vaahtosuojan oluen pinnalle.

Tuoksu: Tuoksussa voimakkaampana on paahteinen mallas. Mukana on myös reilusti lakritsia. Taustalla tulee myös mukavasti suklaa ja kahvi.

Maku: Maultaan erittäin paahteinen, suklainen, lakritsainen ja kahvinen. Paahteisuus jää vellomaan kitalakeen.

Tuomio: Ruokapuoti Lumon Nokkospilsin jälkeen toiseksi paras maitokauppavahvuinen VASPin olut ja paras laajemmalla jakelulla oleva. Paahteisuus on juuri sopiva ja tämä on jollain tavalla mukavan virkistävä olut. Kevyt, mutta ei huonolla tavalla. Oikein onnistunut olut.

Ostanko jatkossa: Tätä pitää ostaa myös tulevaisuudessa.

Mistä: Löytyy maitokaupoista aika hyvällä prosentilla. Tämä arvioinnissa oleva pullo on saatu panimolta.

Olutopas.info pisteeni: 34/50

Kolme sanaa: Virkistävä musta olut

One thought on “Vakka-Suomen Prykmestar Schwarz

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *