Vakka-Suomen Panimon oluiden yhteenveto

VASPin paras alle 4,7%

Olen tässä reilun parin viikon aikana päässyt erittäin hyvin tutustumaan Vakka-Suomen Panimon olutvalikoimaan ja siitä kiitos Panimomestari Jani Vilppaalle ja koko Vakka-Suomen Panimolle. Suurin osa VASPin tuotannosta oli minulle entuudestaankin tuttua, mutta muutamia uusia tuttavuuksia ja vanhoja tuttuja tuli matkan varrella maisteluun. Aikaisemminkin olen jo moneen otteeseen todennut VASPin yli 4,7 prosenttiset oluet loistaviksi ja, että maitokauppavahvuiset eivät yllä lähellekään niiden tasolle. Näiden maisteluiden aikana löytyi pari sellaista itselleni uutta maitokauppavahvuista olutta, jotka olivat oikein hyviä. Kyseiset oluet olivat Ruokapuoti Lumon Nokkospils ja Vakka-Suomen Puijo III. Ainoa miinus näissä on se, etteivät ne ole valtakunnallisessa jakelussa, vaan pienemmillä alueilla. Näiden maisteluiden aikana pääsin pitkästä aikaa käsiksi kahteen sellaiseen, jotka entuudestaan tuttuja ja loistavaksi havaittuja. Nämä oluet olivat Prykmestar LuomuPils ja Prykmestar Savu. Näidenkin kohdalla tapahtuu juuri, niin kuin lukuisten loistavien oluiden kohdalle tässä maassa, ettei niistä pääse monet nauttimaan. Maitokaupan älytön raja, kun on 4,7 % ja näissä oluissa on 5,2 % ja 5,5 %, niin eipä niitä markettien hyllyistä löydy.

Seuraavaksi laitan kaikki maistamani Vakka-Suomen Panimon oluet parhaimmuusjärjestykseen ja sulkuihin olen pistänyt vielä antamani pisteet (asteikko 5-50). Olutta klikkaamalla pääsee vielä tarkemman arvion kimppuun.

 1. Vakka-Suomen Prykmestar Savukataja (43)
 2. Vakka-Suomen Prykmestar Double IPA (41)
 3. Vakka-Suomen Prykmestar Wehnäbock (40)
 4. Vakka-Suomen Prykmestar LuomuPils (39)
 5. Vakka-Suomen Prykmestar Schwarzbock (36)
 6. Vakka-Suomen Prykmestar Savu (35)
 7. Ruokapuoti Lumon Nokkospils (34)
 8. Vakka-Suomen Prykmestar Schwarz (34)
 9. Vakka-Suomen Puijo III (33)
 10. Vakka-Suomen Prykmestar Vehnä (32)
 11. Vakka-Suomen Hovikelpoinen Juhlaolut (28)
 12. Vakka-Suomen Prykmestar (Hereford) Pils (27)
 13. Vakka-Suomen Saariston Olut (27)
 14. Vakka-Suomen Prykmestar Pale Ale (26)
VASPin paras yli 4,7%

Näiden 14. VASPin oluen lisäksi olen maistanut Prykmestar Hunajabockia, Prykmestar Jouluolutta ja Prykmestar Pääsiäisolutta ja kesäistä Prykmestar Suvi -olutta. Eli kokonaissaldona 18 erilaista VASPin olutta.

Yhteenvetona voisikin sanoa, että tuo lista kertoo melko lailla, että yli 4,7 prosenttiset ovat VASPin parhaimmistoa. Kuusi ensimmäistä ovat yli tämän maagisen maitokaupparajan.

Paras yli 4,7 %: Prykmestar Savukataja
Paras alle 4,7 %: Ruokapuoti Lumon Nokkospils

Nämä maistelut olen tehnyt rehellisesti, eikä näihin ole vaikuttanut millään tavalla se, että pullot olen panimolta saanut.

Seuraavana juttuna luvassa onkin sitten matkaraporttia Etelä-Suomen reissulta. Raportti tulee sisältämään mm. Kolme panimovierailua, Ruotsin risteilyn, kotiolutta ja Gallows Birdin reissun, joten paljon pitkää raporttia luvassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *