Mallaskosken Kuohu Valioluokka Stout

Mallaskosken Kuohu Valioluokka Stout

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Maanantaina postipoika oli tuonut paketin, josta paljastui ilokseni kaksi purkillista Mallaskosken Panimon uutta Kuohu Valioluokka Stoutia. Aikaisemmin minulla onkin jo ollut maistelussa samaisen panimon Kuohu Valioluokka Pils, jonka totesin onnistuneeksi olueksi. Tämä Stout oli erittäin tervetullut olut maitokauppojen valikoimiin, koska kyseisen tyylin edustajia kaupoista ei hirveän montaa löydy. Ja suomalaisia stoutteja ei taida olla ollenkaan. Tietenkin jokaisesta kaupasta löytyy Guinness Draught, mutta se ei ainakaan itselleni ole mikään makuelämys. Paras maistelemani Stout maitokaupan valikoimissa on tähän asti ollut Fuller’s Black Cab Stout ja se on itse asiassa erittäinkin maistuva olut. Katsotaanpas kuinka Valioluokka Stout maistuu.

Tässä vielä linkki hieman tarkempaan infopakettiin Mallaskosken Panimosta.

Panimo: Mallaskosken Panimo

Tyyli: Stout

Voltit:  4,7 %

Ulkonäkö: Kolmen sentin beigevaahto koristaa mustanruskeaa lähes mustaa olutta. Jättää pientä pitsiä lasin reunoille.

Tuoksu: Tuoksussa päällimmäisenä paahteinen mallas. Tummaa suklaata ja kahvia myös mukana.

Maku: Paahteinen mallas on hallitsevana myös maussa. Suutuntumaltaan hieman kuiva ja kevyt, mutta oikein nautinnollinen Stout. Mausta löytyy myös pientä kahvisuutta ja tummaa suklaata.

Tuomio: Erittäin toimiva suomalainen maitokauppa Stout. Maitokauppa Stouttien parhaimmistoa ja Fuller’sin Black Cab Stoutin jälkeen toiseksi paras. Melko kevythän tämä on, mutta en ainakaan itse kokenut sen haittaavan. Maistuva maitokauppaolut ja hyvään hintaan. Tälläistä on odotettu kauppojen hyllyille ja nyt sitä saatiin.

Ostanko jatkossa:  Ehdottomasti tulen ostamaan. Tumman puhuvista oluista varmasti useiten tämä tulee lähtemään mukaan.

Mistä: Maitokaupoista alkaa löytymään melko hyvin. Citymarketeista olen löytänyt edullisimmat, jotka ovat karvan alle 2 egee.

Olutopas.info pisteeni: 34/50

Kolme sanaa: Odotettu suomalainen maitokauppaStout

Kiitokset Servaalille ja Mallaskosken Panimolle Stouttipaketista!

2 thoughts on “Mallaskosken Kuohu Valioluokka Stout

  1. Hyvää on ja muutkin tuntuu tykkäävän kun lähikaupassa välillä hylly tyhjänä.. Mutta pariin otteeseen on tuntunut että laatu hieman vaihtelisi, jotenkin metallisempi maku joskus.

  2. Sama nyymi jatkaa.. Nyt ei ole ollut valittamista pitkiin aikoihin, just omaan suuhun sopivaa lientä tämä. Vielä kun saisi 24 tai edes 12-päkissä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *