Laitilan Kukko Pils vs. Grillimaisteri III-olut

Laitilan Kukko Pils vs. Grillimaisteri III-olut

Olutopas.info – Arvio – Kukko Pils 

Olutopas.info – Arvio – Grillimaisteri III-olut 

Huom: Alla oleva vertailu on tehty vuonna 2013 Lidlin valikoimassa olleeseen Grillimaisteri III -olueeseen. Tässä on linkki vuoden 2014 Kukko Pils vs. Grillimaisteri Pils -vertailuun!

Saunan jälkeen seuratessa Barcelonan teurastusta, niin suoritinkin tälläisen rinnakkaisvertailun. Monet ovat sanoneet, että nämä ovat samat oluet tai lähes samat. Katsotaan kuinka Jaskan käy, vai tuleeko nenään kuin Barcalle konsanaan!

Laitilan Kukko Pils

Yleistä: Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan se kaikkein myydyin ja tunnetuin olut, joka löytyy varmasti jokaisesta kioskista ja kaupasta. Itselleni tämä on tuttu tuote ja ainoita ostamiani 12päkkejä. Kukko Pils on panimon ensimmäinen valmistama olut ja valmistetaan tuulivoimalla, niin kuin muutkin panimon tuotteet. Kukko Pils on gluteeniton, joten sopii myös keliaakikoille. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaasta tulen lähiaikoina kirjoittamaan artikkelin ”suomalaiset pienpanimot tutuksi” – sarjaan, jossa tulette saamaan enemmän infoa panimosta, joka on Suomen suurin pienpanimo.


Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas


Tyyli: Pils

Voltit:  4,5 %

Parasta ennen: 12.11.2013

Ulkonäkö: Pari senttinen valkoinen vaahto, joka on melko lyhyt kestoinen. Haihtuessaan jättää pitsiä lasin reunoille. Väriltään kullankeltainen olut.

Tuoksu: Rapea ruohoinen hieman metallinen tuoksu. Taustalla mietoa maltaisuutta.

Maku: Maultaan ruohoisen humaloitu ja voimainen. Maltainen ja sopivan makea pilssi.

Tuomio:
Erittäin hyvä peruspils ja oikein mainio saunaolut.

Ostanko jatkossa:  Ehdottomasti tulee ostettua

Mistä: Varmaan jokaisesta kaupasta ja kioskista löytyy

Olutopas.info pisteeni: 29/50

Kolme sanaa: Hyvä perus pilssi

Pienet ovat erot

Grillimaisteri III-Olut

Yleistä: Lidlin Grillimaisteri –kampanjaan kuuluva olut, jonka valmistajana on samainen panimo, kuin Kukko Pilssissä. Kampanjaan kuuluu kaikenlaista grillaukseen liittyvää pihveistä grillihiiliin ja tietenkin tähän menoveteen eli tähän ölperiin. Mainoskasvona kampanjassa heiluu Esa ”Tiki” Tikkanen, joka näkyy niin telkkarimainoksissa, kuin Grillimaisteri –kiertueella joka Suomea kiertelee. Humoristiselle pohjalle rakennettu kampanja osuu suomalaiseen erittäin hyvin, joten uskon että tämä Grillimaisteri olutkin tulee löytymään monen ihmisen grillaussetistä.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Tyyli: Pils

Voltit: 4,5  %

Parasta ennen: 15.04.2014

Ulkonäkö: Pari senttinen valkoinen vaahto, joka säilyy oluen pinnalla vielä Kukkoakin vähemmän aikaa. Ei jätä pitsiä lasin reunoille, niin kuin Kukko. Väriltään identtinen Kukkoon nähden eli kullankeltainen.

Tuoksu: Tuoksussa ensimmäisenä tuntuu vahva maltaisuus ja tunkkaisuus. Ruohoisuus ja metalli tulee esille vasta pitemmän tuoksuttelun jälkeen. Alkuun tuntui melko erilaiselta, kuin Kukko mutta loppujen lopuksi tuoksut olivat lähes identtiset. Ainoa ero oli Grillimaisterin voimakkaampi maltaisuus ja tunkkaisuus.

Maku: Maultaan maltaisempi, kuin Kukko. Muuten maultaan aivan identtinen.

Tuomio: Samalla tavalla toimiva peruspils, kuin identtinen kaksonen Kukko Pils.

Ostanko jatkossa:
Voihan tätä käydä yhtälailla ostamassa, jos ei jaksa ostaa kultaista purkkia jossa kukon kuva.

Mistä: Lidlin valikoimassa ainakin kesän 2013

Olutopas.info pisteeni: 28/50

Kolme sanaa: Perus hyvä pilssi

Yhteenveto: Vaikka oluissa tuntui pieniä eroja, niin voisin kuvitella että samaa tavaraa näissä tölkeissä on. Grillimaisteri oli viisi kuukautta tuoreempaa, joten uskoisin että nämä pienet erot johtuvat tästä. Grillimaisterissa ei ollut merkintää, että olisi ollut gluteeniton, joten onko tämä suurin ero näiden oluiden välillä? Kukko Pils tällä kertaa otti pienen niskalenkin ja pisteytin ne Olutoppaan pisteytyksen mukaan Kukko Pils 29/50 ja Grillimaisteri 28/50. Erot ovat pieniä, kun kyseessä on samaa olutta. Voihan näissä myös jonkin sortin ero valmistuksessa olla, mutta silloin puhutaan jo hiusten halkomisesta. Osti kumpaa tahansa, niin ei kyllä huonoa saa, vaan perus hyvää pilssiä.

5 thoughts on “Laitilan Kukko Pils vs. Grillimaisteri III-olut

  1. Kiitos arvostelusta, pitaakin lahtea metsastamaan grillimaisterin olutta

  2. Myyntipakkauksessa ei ole "gluteeniton" merkintää. Onko itse tölkissä? Muuten ei uskalla ostaa.

  3. Mielestäni eroa löytyy melkoisesti. Keltainen Kukko maistuu selkeästi vahvemmalta ja eri tavaralta kuin ns. peruslager. Lidlin grillimaisteri taas ei mielestäni ansaitsisi "pils" luokitusta vaan on aikalailla peruskuraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *