Tuliaiset Jaskalle: Argentiinan Sixpäkki

Tuliaiset Jaskalle: Argentiinan Sixpäkki

Tästä alkaa kuuden hieman kauempaa saapuneen oluen arviot. Nämä oluet matkustivat Argentiinasta Joensuuhun muutama päivä sitten, kun isäni saapui pikkusen vajaan kuukauden mittaiselta reissulta Etelä-Amerikasta tuolta Messien ja Maradonien maasta, jossa hän oli WipeOut Suomi 2013 kuvauksissa. Mikä saa 54 vuotiaan papparaisen tällaiseen reissuun lähtemään? No vastaus on varmaan suvussamme virtaava terve ”hulluus” ja haasteiden kohtaaminen. Tässä sen verran mainostan, että Fox-kanava rupeaa maaliskuun viimeinen päivä tarjoamaan televisioruudun välityksellä tätä WipeOut Suomi ohjelmaa, jossa isäukkoni kohtaa boltit yms. muut jännittävät vempaimet, jotka on luotu tähän maailmaan vain satuttamaan ja viskomaan ihmisiä oikein olan takaa. Katsotaan miten papparaisen käy.

Nyt kuitenkin menemme näiden tuliaisten äärelle ja edessäni koreilee kuusi melko mielenkiintoista olutta. Yhtäkään näistä en ole ennen nähnyt ja yhdestä olutmerkistä olen ainoastaan kuullut. Tämä tuttu olutmerkki on Quilmes ja tämän panimon tuotteita tässä sixpäkissä on kaksi erilaista. Kyseessä on Saksalaissyntyisen Otto Bembertin vuonna 1888 Buenos Airesin Quilmesiin perustaman panimon kaksi olutta: Quilmes Cristal ja Quilmes Stout. Quilmes on Argentiinalle, kuin Foster’s Australialle tai kuin Budweiser Jenkeille. Eli tätä perusbisseosastoa.

Tässä lähiviikkojen aikana tulen hävittämään näiden pullojen sisällön ja ilmoittelemaan tänne blogin puolelle, että minkälaisia mielipiteitä tämä juomien nauttiminen toi esille. Tässä on mukavaa vaihtelua, kun kyseessä on hieman eksoottisempia tuotteita. Seuraavassa. Lueteltu oluet kuvan perusteella vasemmalta oikealle ja sen verran infoa, kuin tälleen etiketin perusteella ja pienellä googlailulla saan irti näistä juomista. Hieman tarkempaa tietoa sitten kun juoma on lasissa ja mallasjuoma huulilla.

OtroMundo Nut Brown Ale: Kuusi prosenttinen argentiinalainen Brown Ale. OtroMundo Brewing Company on tämän oluen takana ja kyseisen panimon Strong Red Ale voisi olla myös mielenkiintoinen tuttavuus. Nut Brown Alessa humalina käytetty ainakin Cascadea ja East Kent Goldinsia. Maltaina käytetty 96 % Pilsen tyylistä ohramallasta Buenos Airesista ja  6 % Bavaria mallasta Saksasta. Tämä voi todellakin olla melko mielenkiintoinen olut.

Kunstmann Torobayo Pale Ale:
Viisi prosenttinen chileläinen English Pale Ale. Siinäpä sitä infoa kerrakseen.

Quilmes Cristal:
4,9 prosenttinen argentiinalainen Vaalea Lager. Argentiinan ”kansallisolut” eli hallitsee maan olutmarkkinoita suvereenisti n. 75 % markkinaosuudella. Quilmesin panimo on kuulunut suuren ja mahtavan InBev:iin vuodesta 2004 lähtien. Tai jos tarkkoja ollaan, niin Quilmes kuuluu AmBev:lle, jonka yläpuolella naruista vetelee InBev.

Quilmes Stout: Yllämainitun panimon 4,8 prosenttinen Stout. Googlettelu antoi niinkin tärkeän tiedon, että 2171 ihmistä naamakirjassa tykkää tästä oluesta. Esimerkiksi Karhu oluesta tykkää 125 ihmistä, joten tämän mukaan Quilmes Stout on ainakin 17 kertaa parempaa, kuin suomalaisten suosikki Karhu. No joo Facebookissa yli 70 tuhatta ihmistä tykkää Guiness beeristä, mutta vain 2479 Guinness Beeristä. Hah haa! Nyt kyllä taittuu aika paskanjauhannan puolelle. Siirrytään seuraavaan olueeseen.

Andes Cerveza Blanca:
5,5 prosenttinen argentiinalainen Vaalea Lager. Tämäkin on InBev:in hallinnassa elikkäs tulee samalta tehtaalta, kuin kaksi edellä mainittua Quilmesia.

Salta Malta: Viimeisenä tässä listalla on alkoholiton olut Argentiinasta, jostain Salta nimisestä paikasta. Tämä lähtee kohta maisteluun, joten varmaan ekana isken tästä arvion kehiin.

Tälläisillä eväille lähdetään tutustumaan Argentiinan olutkulttuuriin ja kiitokset vielä tuliaisista tämän bloginkin välityksellä. Muistakaa ruveta seuraamaan Wipeouttia, niin näette kuinka tällainen patu lentää oikein kunnolla. Huom. taustarekvisiittana tuliaispaketissa ollut Messin pelipaita.

Jos olette lukijani jotain näistä maistelleet, niin pistäkää kommenttia tulemaan. Voisin kuvitella, että ainakin tuo perus Quilmes on jollain joskus ollut lasissa tai putelissa naaman edessä.

4 thoughts on “Tuliaiset Jaskalle: Argentiinan Sixpäkki

  1. Vaalea Quilmes oli Alkonkin valikoimissa vuosi pari sitten, sellainen keskitason vaalea lagerhan se taisi olla kuten odottaa saattaa.

    1. argentiinalaista mäyräkoira/salkkutavaraa, joka on varmasti juomakelpoinen perussetti

  2. Jääkylmänä tiukan ja kuuman kuvauspäivän jälkeen upposi kuin Titanic jäihin. Kun tilasi una grande servesa por favor ja tuli jääkylmä litran pullo eteen, tiesi olevansa paratiisissa.

    1. Tuossa onkin hyvän ja perus oluen ero. Perusoluesta hyvän tekee ulkopuolinen tunnelma ja muut puitteet. Hyvässä oluessa se hyvä olut luo sen tunnelman ja puitteet. Katsotaan kuinka Quilmesin käy, kun huomenna Barca ottaa nenään Milanilta ja Jaska tuijottaa peliä Messin Argentiinapaita päällä ja vieläpä kädessä Argentiinan maajoukkueen sponsorijuoma kädessä elikkäs juurikin tämä QuilMESSI.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *