Stone Old Guardian – 2012 Release

Stone Old Guardian 2012 Release

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: AleSmithin ja Brooklynin jälkeen jatkamme jenkkilinjalla, kun isken kehiin Stone Brewing Co:n valmistaman Stone Old Guardian 2012 version. Old Guardianin resepti vaihtelee vähän vuosittain ja tämä on ensimäinen kerta, kun lasiini kaatuu Stonen OG. 2012 versiossa käytetyt humalat tulevat panimon kotimaasta jenkkilästä, kun ne edellisessä versiossa saapuivat Atlantin toiselta puolen briteistä.

Stone Brewing Co on perustettu vuonna 1996 Greg Kochin ja Steve Wagnerin toimesta. Itselleni tämä Old Guardian on vasta toinen kyseisen panimon olut, joka on maistelussa ja tämä johtuu kaiketi sijainnistani kartalla, koska ei niitä tämän enempää ole vastaan sattunut. Arkadian Alkosta tämä lähti mukaan samalla reissulla, kuin esim. AleSmith IPA ja olisin halunnut ottaa mukaani myös Stone toisen huippuoluen Stone Imperial Russian Stoutin, mutta myyjä tarjosi ei oota.

No syöksytäänpäs tämän jenkkiläisen ohraviinin kimppuun!

Tyyli: Barley Wine

Voltit: 11,0 %

Ulkonäkö: Olutta koristaa nelisenttinen vaahto ja väriltään juoma on kuparinpunainen.
Tuoksu: Tuoksultaan hedelmäisen makea ja samalla vahvasti humaloitu Double IPAmainen. Karamellimallas on myös hienosti esillä. Tuoksu antaa osviittaa, että luvassa on erittäin maistuva humalapommi.

Maku: Suutuntumaltaan täyteläinen, pehmeän hedelmäinen ja samalla kirpeän greippinen olut, jossa karamellimaltaat antavat toffeemaista makeutta. Voimakkaalla humalakauhalla on tähän ammennettu humalaa, joten tässä on juoma minun makuuni. Loisteliasta olutta!

Tuomio: Kahden huipputyylin hybridi. Humalaviritetty DIPA vivahteinen Barley Wine. Loistava olut aivan loistava. Tälläisiä pitää saada lisää.

Ostanko jatkossa:  Varmasti ostan.

Mistä: Arkadian Alkosta

Olutopas.info pisteeni: 44/50

Kolme sanaa: Pehmeä, Kirpeä, DIPABW

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *