Suomalaiset pienpanimot tutuksi

Suomessa on tällä hetkellä hieman reilu 20 pienpanimoa, jotka eivät välttämättä ole kaikille hirveän tuttuja. Suurin osa suomalaisista oluenkuluttajista käyvät hakemassa salkullisen jotain suurmarketin alennusolutta esim. Pirkkaa tai Rainbow:ta jne… Toisena vaihtoehtona on sitten suurten ”suomalaisten” panimoiden KarhuLappariKoffiOlvit, joita kannetaan selkä vääränä kotia ja kiskaistaan naamaan tietämättömänä, että olutta ei tarvitse ainoastaan juoda juomisen ilosta, vaan siitä pystyy myös nauttimaan. En tietenkään rupea väittämään, etteikö joku nauttisi siitä 24pakkauksestaan sateenkaariolutta, vaan väitän ja tiedän että parempaakin on tarjolla.

Tästä heräsi ajatus ryhtyä kertomaan näistä suomalaisista pienpanimoista, jotka tekevät tärkeää työtä ettei suomalaisten oluet maistuisi kuralta. Lähestyin näitä suomalaisia pienpanimoita sähköpostitse ja kerroin ideastani kirjoittaa panimosta yksittäisen artikkelin, jossa tulisin kertomaan mielenkiintoisia asioita panimosta.Tällä tavalla saisimme panimon kanssa yhteistyössä tuotua näitä panimoita ihmisten tietoisuuteen ja samalla avattua heidän silmiään, että on myös olemassa parempi ja laadukkaampi vaihtoehto näille massatuotanto-oluille.

Tulen tässä lähiviikkojen aikana kirjoittamaan artikkelit, niistä panimoista, jotka lähtevät mukaan. Artikkeleissa tullaan käsittelemään mm. seuraavia asioita:

 • Panimon historia
 • Toiminta nykyisin
 • Tulevaisuuden suunnitelmat
 • Muita kuulumisia
 • TuotevalikoimaaTuotearvioita
 • …ja paljon muuta

Tässä lähiviikkojen aikana varmasti selviää, että mitkä panimot haluavat lähteä mukaan ja tulen julkaisemaan artikkelit siinä järjestyksessä, kuin saan myöntäviä vastauksia., kun saan artikkelit rustattua kasaan.

Jos olet panimon edustaja ja haluat mukaan, niin eikun vaan kyselyä osoitteeseen: jage.matikainen@gmail.com
Huom. tämä ei ole mikään maksullinen markkinointikikka, vaan tarkoituksena on tarjota mielenkiintoisia artikkeleja oluenystäville ja tuoda suomalaisia pienpanimoita esille.

Tällä hetkellä mukana olevat panimot:
Lista päivittyy sitä mukaa, kun myönteisiä vastauksia tulee.

6 thoughts on “Suomalaiset pienpanimot tutuksi

 1. Onnea yhteistyön johdosta! Kotimaisen tuotannon kannattaminen on aina positiivista, jospa tälläkin yhteistyöllä saadaan edes vähän tuettua Suomalaista tuotantoa. Arvionnit pysynevät kuitenkin rehellisinä, yhteistyöstä huolimatta?

  1. Arviot ja artikkelit tulen tekemään rehellisesti, koska tarkoituksena on kertoa ihmisille totuus ja jättää valehtelut yms. muut jauhamiset Mannerheimintie 30een. Jos minulla on jostain oluesta tai panimosta negatiivista sanomista, niin se tullaan näissä jutuissa kertomaan. Ketään ei kuitenkaan ole tarkoitus mustamaalata, vaan kerrotaan asiat niinkuin ne on!

 2. Tunnen Jaakon aina siitä saakka kun kävin auttamassa pojan tähän maailmaan. Hän, jos kuka, on suoraselkäinen suomalainen ja uskaltaa sanoa sanottavansa suoraan. Itse olen vuosikymmenet tehnyt monenlaisia testauksia ja artikkeleita niistä moniin lehtiin. Meillä Jaakon kanssa on sama ideologia, eli asiat kerrotaan aivan kuten testaaja ne on kokenut. Tiedän Jaakon olevan tälle asialle enemmän kuin omistautunut, joten tuskin hän muutaman "ilmaisen" oluen vuoksi ryhtyy mainettaan pilaamaan. Jäämme siis mielenkiinnolla odottamaan artikkeleita. Itsekin oluen ystävä, sieltä massatuotannon puolelta tosin.

 3. Kysehän ei ole siitä, että kehutaan jotta saataisiin ilmaisia oluita, vaan siitä että jos panimoiden henkilökunta käy tutuksi ja osallistuvatkin jollain tapaa blogin sisällön tuottamiseen, niin sen jälkeen vaatii aika paljon pokkaa haukkua panimon seuraava olut maan rakoon. Kovin moni siihen tuskin pystyisi, sellaista se vaan on se ihmisen psykologia. Ihan mielenkiintoista silti varmaan tulee olemaan lukea näitä.

 4. Pieni muutos artikkeleiden julkaisuun. Tulen julkaisemaan artikkelit siinä järjestyksessä, kun saan artikkelit valmiiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *