Kulmbacher Mönchshof Kellerbier

Kulmbacher Mönchshof Kellerbier

Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Pääsiäisloma alkoi ja pitihän sitä juhlistaa päivän päätteeksi saunalla. Saunan jälkeen katselin kaapin tarjontaa ja tämän hetkinen tilanne näytti melko surkealta. Mielenkiintoisia juomia ei juurikaan löytynyt. Aika paljon juuri tätä peruskeitto osastoa, niin kuin tämä arvioinnissa nyt oleva Kellerbier. Kyseinen olut kuuluu Kulmbacherin panimon tuotteisiin, joita minulla löytyy useampia erilaisia vielä kätköistäni. Kyseisen panimon valikoimaan kuuluu erittäin laaja kattaus monenlaisia oluita ja itselleni on lasiin vähällä aikaa päässyt neljä erilaista, joista tämä Kellerbier on sitä keskikastia. Alkon valikoimasta tällä hetkellä löytyy kaksi Kulmbacheria: Pils Edelherb ja Urtypisches Schwarzbier. Näistä kumpaakaan en tosin ole maistellut. Pitemmittä puheitta maistellaan tätä ”Kellaribisseä”

Tyyli: Zwickel/Keller/Landbier

Voltit: 5,4 %

Ulkonäkö: Vaalea nelisenttinen vaahto kasautuu hieman samean meripihkaisen punaruskean oluen päälle.
Tuoksu: Tuoksu on maltainen ja hieman pistävä. Aika mieto ja mitään sanomaton.

Maku: Maussa mallas tuntuu päällimmäisenä ja pieni katkeruus. Hiilihappoinen ja lopussa jää sellainen tunkkainen suutuntuma.

Tuomio: Ei maistunut millään tavalla. Verrattaessa esimerkiksi Nokian Panimon Kellariolueeseen, joka allekirjoittaneelle maistuu, niin tämä hävisi reilusti. Kaksi reilusti parempaa Kulmbacheria luvassa tässä lähiaikoina.

Ostanko jatkossa:  Ei tule ostettua.

Mistä: Ulkomailta

Olutopas.info pisteeni: 28/50

Kolme sanaa: Maltainen, Pistävä, Kehno

Väliaikatietoja suomalaiset pienpanimo tutuksi artikkeleihin:

Vastauksia on pikku hiljaa ruvennut tulemaan ja lisää odottelen. Pari artikkelia on hyvällä mallilla työn alla, joista toinen on olutmaisteluita ja yhtä puhelinhaastattelua vaille valmis. Tästä on kehittynyt erittäin mielenkiintoinen projekti, jossa tällä hetkellä mukana kahdeksana suomalaista pienpanimoa. Panimoiden kirjo vaihtelee 20 vuoden kokemuksesta juuri aloittaneisiin toimijoihin ja tämä tekeekin tästä todella mielenkiintoisen. Toivottavasti vielä saan mukaan lisää panimoita, niin laajenee tämä juttu ja saadaan pienpanimoita tuotua esille. Päällimmäisenä näistä yhteydenotoista panimoiden kanssa kumpuaa sellainen asialle omistautunut, mutta rento tapa toimia. Enköhän minä tässä lähipäivien aikana saa jo ensimmäisen artikkelin julkaistua. 

One thought on “Kulmbacher Mönchshof Kellerbier

  1. Hyvää ja huurteista pääsiäislomaa! Mielenkiinnolla artikkeleita odotellaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *