Plevnan Siperia

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Edellisessä arviossani käsittelin yhtä tämän planeetan hienoimmista oluista. Useille Westvleteren Abt 12 on se kaikkein paras olut, mutta itselleni se ei kärkisijalle yltänyt. Oma Top5 listani on tällä hetkellä melko sekaisin, koska tämä seuraava arvioitava olut tulee tunkemaan itsensä kerta heitolla kahdellekin Top5 listalleni.

Palataanpas takaisin tähän hienoon päivään jolloin kurkkuun kaatui viimeinen Westy12 juoman pisara ja suunnistin määrätietoisesti tilaamaan tuopillisen tamperelaisen panimoravintola Plevnan Siperiaa. Kyseinen olut on pitemmän aikaa ollut listallani, jolle olen laittanut juomat jotka haluaisin maistaa. Nyt tämä tummanpuhuva herkku oli naamani edessä ja valmiina nautittavaksi.

Panimoravintola Plevna sai alkunsa vuoden 1994 lopulla ja sijaitsee Finlaysonin vanhoissa tiloissa. Panimoravintola valmistaa 15 erilaista olutta ja muutamaa siideriä. Tämä maistelussa oleva Plevnan Siperia on Olutopas.infon parhaimmat pisteet omaava Plevnan olut ja Ratebeer.com –sivustolla sijaitsee suomalaisten oluiden kärjessä. Eli kyseessä ei todellakaan ole mikään perushuttu, vaan parasta suomalaista käsityötä olutrintamalla.

Kirjoitellassa tätä juttua taustalla pauhaa Real Madrid – Manchester United pelin alkumainingit ja kahden suosikki joukkueeni kohtaamista aion juhlistaa Plevnan Barley Winella, jonka kävin hakemassa samaisena päivänä Arkadian Alkosta, kun tätä Siperiaa maistelin. Sitten mennään arvioon, jossa ei kehuja säästellä.

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 8,0 %

Ulkonäkö: Päälle muodostui kaunis kolme senttinen beige vaahto ja väriltään Siperia oli pikimusta. Vaahto oli erittäin kestävä ja jätti erittäin kauniin pitsin jälkeensä.

Tuoksu: Tuoksussa tuntuu ensimmäisenä voimakas yrttisyys ja heti perään paahteinen mallas. Havumetsäinen humalointi tuntuu myös nenässä. Kypsiä hedelmiä, tummaa suklaata ja kahvia löysin myös. Erittäin moniulotteisen tuoksumaailman omaava olut.

Maku: Maussa yrttisyys ja paahteisuus tulevat tuoksua enemmän vielä esille ja ensimmäinen hörppy meinaa räjäyttää tajunnan. Aivan loistava ja mietin mielessäni, että tässä on Suomen paras olut. Näen silmissäni sen, kun Koffin Portterilta vien pari pistettä pois ja tämä loistava olut vie sille kuuluvan paikkansa parhaan suomalaisen oluen kultaiselta ykköspaikalta. Paahteisuus jää vellomaan suuhun pitkäksi aikaa. Maussa havumetsäinen humalointi antaa kypsien hedelmien kanssa mukavaa moniulotteisuutta, kun siihen heitetään kahvit ja suklaat sekaan. Makumaailmaltaan myös yksi monipuolisimpia oluita.

Tuomio: Paras suomalainen olut. Tuoksultaan ja maultaan yksi monipuolisimpia oluita mitä olen ikinä maistellut. Loistavaa panimoravintola Plevna aivan loistavaa. Erittäin hieno käsityöntulos, josta ei voi olla tykkäämättä. Nautin jokaisesta pisarasta.

Ostanko jatkossa:  Mikään ei ole niin varmaa, kun se että tätä pitää saada lisää. Pitää varmaan olohuoneeseen hommata Siperia hana ja juoda tätä aina.

Mistä: Kyseinen yksilö löytyi Oluthuone Kaislan hanasta. Löytyy myös Tampereelta Panimoravintola Plevnan hanasta.

Olutopas.info pisteeni: 45/50 (Koffin Portterilta lähtee pari pistettä mäkeen ja tämä Siperia siirtyy parhaaksi suomalaiseksi olueksi listallani)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *