Alkon pienpanimolaiset 2013 – Vakka-Suomen Prykmestar Schwarzbock

Alkon pienpanimolaiset 2013 – Vakka-Suomen Prykmestar Schwarzbock

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Peli avattu näiden Alkon pienpanimo-oluiden osalta. Saunan jälkeen käteen tarttui Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Schwarzbock. Olen täälläkin blogissa useaan otteeseen kehunut VASP:in tuotteita ja taisin joskus sanoa kyseistä panimoa suosikkipanimoksi näistä suomalaisista pienpanimoista. Odotukset ovatkin erittäin korkealla aina, kun näitä Alkovahvuisia VASP:in oluita pääsee maistamaan. Yhtään huonoa ei ole eteen vielä tullut, enkä usko tämänkään tekevät poikkeutta kaavaan.

Tyylilajiltaan Schwarzbock on Dunkler Bock ja edellinen tämän tyylilajin edustaja oli Alkon jouluolutvalikoiman La Trappe Bockbier. Bockbier ei oikein sytyttänyt, mutta toivottavasti tämä antaa paremman kuvan tästä tyylilajista.

Olut onkin jo lasissani, joten pitääpä maistella.

Tyyli: Dunkler Bock

Voltit: 6,0 %

Ulkonäkö: Pikimusta olut, jonka päälle rakentuu reilu kuohkea beige vaahto. Vaahto säilyy muutamia minuutteja oluen pinnalla haihtuen vähitellen ja jättäen hieman pitsiä lasin reunoille.

Tuoksu: Tuoksussa ensimmäiseksi tuntuu paahteinen mallas. Paahteisuus ei ole voimakas, vaan pehmeän makea. Kahvia ja suklaata on myös havaittavissa.

Maku: Paahteinen mallas tuntuu melko voimakkaana, mutta makeus on myös erittäin vahvasti esillä. Kahvi jää suklaan kanssa selvästi taka-alalle, mutta sieltä ne yrittävät tulla esille. Paahteisuus jää vellomaan suuhun pitkäksi aikaa. Jotenkin tästä saan irti hivenen savuisuuttakin.

Tuomio: Kelpo aloitus näille pienpanimo-oluille ja varmaa VASP laatua. Ei moitteita, mutta ei tämä kyllä parhaiden suomalaisten joukkoon yllä. Suosittelen ehdottomasti maistamaan. Ei yllä kolmen parhaan VASP:in joukkoon, mutta neljännelle sijalle kyllä. Siltikin loisto olut.

VASP TOP3:
Prykmestar Savukataja
Double IPA
Prykmestar Wehnäbock

Ostanko jatkossa:  En usko, että ostan. Saatan näistä pienpanimo-oluista ostaa sitä parasta mikä se sitten onkaan, mutta nämä viedään käsistä. Jos tätä on joskus tulevaisuudessa vielä myytävänä, niin tulen kyllä sitten kokeilemaan

Mistä: Rajoitettu erä pienpanimo-oluita Alkossa

Olutopas.info pisteeni: 36/50

One thought on “Alkon pienpanimolaiset 2013 – Vakka-Suomen Prykmestar Schwarzbock

  1. Mut jos on makea, kahvia ja suklaata niin miten niin se ei voi olla paras? 🙂 Ja savukin vielä, ei kuulosta huonolta ollenkaan. Pitäisiköhän huomenna jatkaa harjoituksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *