Schneider Weisse TAP6 Unser Aventinus

Schneider Weisse TAP6 Unser Aventinus 

Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Hienot oluet ovat minulle juuri sellaisia, jotka vuodesta toiseen pääsevät uudestaan ja uudestaan maisteluun. Tämä Schneider Weisse TAP6 Unser Aventinus kuuluu juuri näihin hienoihin oluisiin. TAP6 on Weizenbock oluttyylilajin paras tuotos ja yksi omista suosikkioluistani.

TAP6 on G. Schneider & Sohn – panimon vuonna 1907 markkinoille tuoma Vehnäbokki. Olut on Alkon vakiovalikoiman ehdotonta huippua ja hinta/laatusuhteeltaan lähes Sinebrychoffin Portterin tasolla. Viimeksi tätä tuli maisteltua Karhumiehen luostari-illan tervetuliaisjuomana. Nyt oli aika maistaa jo uudestaan, kun ensiksi Alkon reissulta mukaan lähti Vakka-Suomen panimon Prykmestar WehnäBock, joka on erittäin hyvän makuinen Weizenbock ja samalla hieno suomalaisen panimon valmistama olut. VASPin WB kädessäni en voinut, kuin hakea myös kyseisen tyylilajin parasta samaan ostoskoriin. Viimeisen lomapäivän ilta oli mukava aloittaa suomalaisella vehnäsellä ja päättää saksalaiseen vehnäseen. Välissä lasissa vieraili myös loistava Duvel, joka on Alkon paluumuuttajia, vaikka ei pitkään poissa ollutkaan.

Tyyli: Weizenbock

Voltit: 8,2 %

Ulkonäkö: Juoman kaatuessa lasiin alkaa oluen päälle kertymään erittäin voimakas ja kuohkea vaahto, joka hitaasti haihtuessaan jättää lasin reunoille kaunista pitsiä. Väriltään TAP6 on samea ja kuparin ruskean värinen. Muistuttaa melko paljon sahtia ja ulkonäkö ei ole ainoa yhtenevä piirre sahdin kanssa.

Tuoksu: Voimakas hedelmällisen banaaninen tuoksu. Tuoksussa havaittavissa makeaa mallasta ja alkoholi tuntuu hieman nenässä, mutta ei häiritsevästi. Tuoksusta on jo havaittavissa, että hyvää olutta on tiedossa.

Maku: Makumaailmaa vallitsee vahva banaanisuus ja muutenkin hedelmällinen olemus. Pehmeä alkumaku ja jälkimaku taas melko voimakas. Moniulotteinen makuelämys, joka ei jätä ketään kylmäksi. Muistuttaa erittäin paljon sahtia. Lähinnä banaanisuus ja juoman paksu suutuntuma antavat sahtimaisia piirteitä.


Tuomio: Aivan loistava olut ja yksi parhaita Alkon valikoiman oluita. Hivelee makuhermoja oikein kunnolla. Tästä ei voi heittää kehiin, kuin kehuja.

Ostanko jatkossa: Varma ostos, kun haluaa jotain hyvää.

Mistä: Alkosta

Olutopas.info pisteeni: 42/50

2 thoughts on “Schneider Weisse TAP6 Unser Aventinus

  1. Kiitos , mainio uusi löytö, parasta pitkään aikaan!

    Ilkka Malinen
    Turku

    1. Ole hyvä 🙂 Tämä on kyllä yksi omista suosikeistani ja pitää varmaan lähiaikoina käydä hakemassa taas maisteluun. Mukava vehnäolut talven kylmyyteen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *