Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock

Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock  

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Heller-Trum panimon viides maistelemani olut on tämä Eiche Doppelbock. Enää on maistamatta mystinen Fastenbier ja itselläni ei ole hajuakaan mistä sitä edes saisi. No kuitenkin tätä Eichea tuli joulun aikaan maisteltua useampi pullollinen pitkin joululomaa ja tämä on taattua Heller-Trumin laatua. Tältä panimolta ei löydy yhtään huonoa olutta. Esimerkiksi jos katsoo Olutoppaan kymmenen parasta Savuolutta, niin puolet niistä on Heller-Trumin käsialaa. Näiden kymmenen parhaan joukossa on myös suomalainen Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Savukataja, joka on aivan maailmanluokkaa. Eiche on Heller-Trum panimon alkoholipitoisuudeltaan voimakkain olut kahdeksalla prosentillaan ja lähellä Savukatajan yhdeksää prossaa. Voisiko tämä Eiche olla parempaa, kuin suomalainen savuolut ja kuinka tämä pärjää oman panimonsa muille savuisille herkuille.

Mennäänpä vielä hieman takaisin Savukatajaan. Ystävälleni kerroin Savukatajasta, niin hän maisteli yhden pullollisen ja ihastui täysin. Hän tykkäsi Savukatajasta enemmän, kuin esimerkiksi Urbockista, Märzenistä ja nyt arvioinnissa olevasta Eichestä. Kyselin tuossa perjantaina, että kuinka monta Savukatajaa on kurkkuun kaatunut siitä lähtien, kun niitä 29.10.2012 rupesi löytymään hyllyistä. Vastaus oli miehekäs 30 pullollista Savukatajaa ja voisin kuvitella, että ei varmaan moni ole reiluun kahteen kuukauteen juonut noin montaa VASP:in ykköstuotetta.

Ja eikun Eicheä kesällä ostamaani ”Eichelasiin” ja naattimaan!

Tyyli: Savuolut

Voltit: 8,0 %

Ulkonäkö: Ulkonäöltään Eiche on kuparin värinen ja hieman punertava olut. Pinnalle syntyy kolme senttinen lyhyt kestoinen vaahto.

Tuoksu: Tuoksussa ensimmäisenä iskee luonnollisesti savuisuus, joka ei kuitenkaan ole erittäin voimakas. Melko lähellä Urbockin tuoksu maailmaa. Savukinkkuinen ja hivenen makea tuoksu.

Maku: Makumaailmaa vallitsee tietenkin savu ja savu. Savujen lisäksi alkoholi tuntuu hieman, mutta hyvällä tavalla. Maultaan hedelmäinen ja makea. Ei läheskään yhtä pehmeä kuin Urbock. Savuisuudeltaan menee Urbockin ja Märzenin väliin. Märzen on se savuisin tekele näistä.

Tuomio: Ei taaskaan moitteen sijaa, kun Heller-Trum panimon laatua lasiin kaataa. Makean hedelmäinen savuolut. Hienoutta! Onneksi näitä on vielä muutamia jemmassa. Tupakoitsijat savustavat keuhkonsa, niin minä varmaan savuoluen ystävänä savustan maksani. Heh heh! Hieno savuolut, mutta ei pärjää Savukatajalle ja häviää myös oman panimonsa Urbockille.

Ostanko jatkossa: Kyllä tätä pitää saada.

Mistä: Ulkoisilta mailta

Olutopas.info pisteeni: 43/50

2 thoughts on “Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock

  1. Itse taasen nostan doppelbockin kolmikosta parhaaksi omaan makuuni, samalla päihittäen Savukatajan. Makuasioitahan nämä ovat pitkälti ;D
    Mitä tulee Fastenbieriin, niin on samanlainen sesonkituote kuin doppelbock ja urbock – niitä saa vain sesonkina – ensimmäistä pääsiäisen aikaan, kahta jälkimmäistä joulunaikaan. Saatavuuden suhteen suosittelen tilaamaan oluet suoraan panimolta. Juuri tuli Doppelbockia 20 kpl laatikko kotiovelle viikossa tilauksesta, hinta muistaakseni kaikkineen 53 € (Alkossa 4,99€ / pullo).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *