Jouluolut 2012 – La Trappe Bockbier

Jouluolut 2012 – La Trappe Bockbier

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Viimeinen arvioitava jouluolut tälle 2012 vuodelle on hollantilaisen trappistipanimon De Koningshoeven valmistama La Trappe Bockbier, joka on maailman ainoa trappistibockolut. Itselleni nämä La Trappe oluet eivät ole olleet niitä suurimpia suosikkeja, vaan yleensä trappistia kaivatessa mukaan on lähtenyt Chimay tai Orval.

Yksi valitsemistani jouluoluista jää tänä vuonna maistelematta, kun Joensuun Alkoihin ei saapunut missään vaiheessa Ridgewayn Insanely Bad Elf. Todennäköisesti tämä nyt ei kuitenkaan olisi ollut se kaikkein paras näistä oluista, niin eipä juurikaan harmita. Pistetäänpäs tästä bockbieristä arviota kehiin, niin voin sitten illalla julkaista tämän vuoden parhaan jouluoluen.

Panimo: De Koningshoeven

Tyyli: Dunkler Bock

Voltit: 7,0 %

Ulkonäkö: Korkea kaunis kestävä vaahtoinen pitsiä reunuksille jättävä olut. Väritykseltään kuparisen ruskea ja melko tumma.

Tuoksu: Tuoksuu hiivaiselta ja paahteiselta. Makeaa karamellimallasta leijailee myös ilmassa.

Maku: Maultaan makean maltainen ja hieman yrttinen. Maussa mukana leipäisyyttä ja suklaata.

Tuomio: Ei oikein maistunut, mutta oikein juomakelpoista. Ei tässä oikeastaan mitään haukuttavaa. Ei vaan meikäläistä oikein sytyttänyt. Kuin La Trappen Dubbelin sekaan olis kaadettu tummaa lageria.

Ostanko jatkossa: En tule ostamaan.

Mistä: Saatavilla Alkon jouluvalikoimasta 2012

Olutopas.info pisteeni: 29/50

Pukkeja ja poroja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *