Karhumiehen luostari-ilta – Leffe Blonde

Karhumiehen luostari-ilta – Leffe Blonde

Olutopas.info – Arvio 

Saunomisen jälkeen oli aika palata illanteemaan eli luostariolusiin. Maisteluun meillä seuraavaksi asettautui maailman suurimman panimon, jos tuotantomäärissä mitataan, niin InBevin luostariolut nimeltään Leffe Blonde. InBev belgialainen jättiyritys, jolla on reilu satatuhatta työntekijää. Tämä panimo erottuu melko lailla monista muista maistelussa olevista. Samalta InBevin tulee myös maailmanlaajuisesti tunnettu Stella Artois. Leffe on panimon luostariolutmerkki. Blonde on tehty melko vanhalla reseptillä, jonka juuret ulottuvat jonnekkin 1200-luvulle. InBev on maksanut reilut 50 vuotta lisenssirahaa Notre-Damessa sijaitsevalle Leffen  luostarille, että saavat käyttää Leffe nimeä. Arvioita kun katsoo tästä oluesta, niin ei voi olla huomaamatta, että tämä on niiden mukaan ylivoimaisesti huonoin. Kaikki arviot ovat kuitenkin omia mielipiteitä ja vasta maistamalla juomaa voi sanoa miltä se maistuu. Tämän juoman kanssa nautimme illan toisen pääruoan ja  eipähän ainakaan tarvinnut nälissään olla.

Antamani ruokavinkki: Rasvaiset makkarat tai paistetut kanaruoat.

VeliHopean ruoka: Aurajuustokana

Tyyli: Belgityylinen ale

Voltit: 6,6 %

Arvioija: Jaska

Yleistä: Toista kertaa on tämä blondi lasissa ja eipä ainakaan ensimmäinen kerta ole jättänyt mitään unohtumatonta kokemusta muistini sopukoihin.

Ulkonäkö: Kellertävä lagermainen väritys. Päälle asettautuu hento vaahto, joka kuitenkin pysyy menossa mukana hienosti. Jättää pitsiä lasin reunoille.

Tuoksu: Tuoksultaan blondi on maltainen ja hivenen hedelmäisen makea.  Hiivaisuus puskee myös esille tuoksutellessa.
 
Maku: Pehmeä ja mieto maultaan. Maltaisuus tuntuu tuoksun tavoin ja aika helposti juotava olut. Hedelmällisyys on mukana menossa.

Tuomio: Ei oikein hetkauta suuntaan tai toiseen. Tasapaksu. Illan huonoin tähän mennessä ja kun kahta jäljellä olevaa pulloa katselen, niin hyvin todennäköisesti jää myös huonommaksi. Tähän ei ole laskettu mukaan Karhuja eikä Sandelsseja.

Ostanko jatkossa: En osta!

Mistä: Alkosta

Olutopas.info pisteeni: 28/50

Arvioija: VeliHopea

Yleistä: Seksikäs nimi, propsit siitä. Viettelevä vaaleaverikkö.

Ulkonäkö:  Hienostunut kuohkea vaahto, lähes täydellinen väri.

Tuoksu: Kiepsahtelevan kevynen, aavistus karamellia.

Maku: Hivenen hiivainen ja kupliva

Tuomio: Ruokaolusien (huom. vahvojen) aatelia.

Ostanko jatkossa: Hyvän ruuan kaveriksi kyllä.

Arvioija: Karhumies

Yleistä:

Ulkonäkö: Olut kuin mikä vaan, mutta aika lailla perus. 

Tuoksu: Mieto Fairy tuoksu.

Maku: Liian raikas, pastillimainen mieto.

Tuomio: Ehkä hipsteri iltaan joo!

Ostanko jatkossa: Enkä

Yhteenvetona:

Arviointipapereita lukiessa ei voi olla huomaamatta, että viimeistään tässä vaiheessa alkaa käsiala muuttua melko sekavan puolelle ja Karhumiehen kommentit oluesta vahvistavat sitä faktaa, että vatsojen lisäksi alkaa myös tuo päänuppikin täyttymään. Tämä olut on ollut tähän mennessä huonoin, mutta VeliHopean valmistama erittäin maukas aurajuustokana jaksoi kannatella tätä hieman keskenkertaista olutta mukanaan. Leffen Blondi sopi mainiosti tämän kanaruoan kanssa. Ruoka oli melko voimakkaan makuinen joka myös oli hyvä asia maistellessa. Sanotaanko näin, ettei Leffe ollut huono, vaan hyvien oluiden hienossa sarjassa vähiten maistuvin. Jäljellä olisi enää pari olutta ja kumpainenkin taittuu hieman jälkiruoka osaston puolelle.

Auriskannoo ja Blondi!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *