JaskanKaljat – Jouluolut 2012

JaskanKaljat Jouluolut 2012

Nyt alkaa joulu kolkuttelemaan pitkä ripaisen ovia, kun tämän viikon loppupuolella Alkon hyllyille saapuu 23 erilaista jouluolutta. Eilen rupesin tarkemmin tutustumaan kyseiseen valikoimaan ja merkkailin hieman ylös, että millä juomilla joulunodotus ja itse joulu hoidetaan kunnialla läpi. Pikaisen tutkiskelun jälkeen sieltä nousi esille 11 erilaista jouluolutta.

Tulen tekemään jokaisesta oluesta arvion, niin kuin tähänkin mennessä. Tämän lisäksi tulen ennen jouluaattoa päättämään, mikä näistä oluista voittaa JaskanKaljat Jouluolut 2012 tittelin ja samalla pääsee mukaani joulupöytään. Listasin oluet tuohon alle aakkosjärjestyksessä, joten vielä ei olla parhaimpia heitetty keulille. Oluita klikkaamalla pääset vähän sinne tänne tällä hetkellä. Niiden takaa löytyy Ratebeeria, Olutopasta ja minunkin blogiani. Kunhan tässä alan julistamaan arvioita näistä juomista, niin alla oleviin laittelen sitten linkit oman blogini juttuihin.

Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock (Arvioitu)
Anchor Our Special Ale (Arvioitu)
BrewDog Hoppy Christmas (Arvioitu)
Fuller’s Old Winter Ale (Arvioitu)
Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Rood (Arvioitu)
Insanely Bad Elf (ei saapunut Joensuuhun)
La Trappe Bockbier (Arvioitu)
Mikkeller Hoppy Lovin’ Christmas (Arvioitu)
Mikkeller Red/White Christmas (Arvioitu)
Sinebrychoff Jouluolut IV (Arvioitu)
Westmalle Trappist Dubbel (Arvioitu)

Mustana hevosena: Vakka-Suomen Prykmestar Savukataja (Arvioitu)
Savukataja on siksi laitettu mustaksi hevoseksi, koska ei sisältynyt Alkon jouluolut valikoimaan, mutta silti on erittäin mainio jouluolut ainakin mielestäni.

Listasta jäi pois monia varmasti maistuvia olusia, mutta jotkut piti valita ja tällaisella kokoonpanolla yritän pärjätä. Urbockista olenkin tehnyt jo arvion, mutta muut tulen vielä maistelemaan, haistelemaan ja sitten vielä arvon arvioni. Listan vähiten mielenkiintoinen on Sinebrychoffin Jouluolut, mutta pääsi mukaan edullisen hintansa ja sen vuoksi, etten ole moneen vuoteen sitä maistellut. Suurin mielenkiinto kohdistuu Tanskalaisen Mikkellerin Red/White Christmasiin, joka ainakin speksejä luettaessa voisi omaan suuhun maistua mallikkaasti.Katsellaan tässä lähiviikkojen aikana, kuinka nämä oluet maistuvat ja kuka voittaa tämän himoitun tittelin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *