Jouluolut 2012 – BrewDog – Hoppy Christmas

Jouluolut 2012 – BrewDog – Hoppy Christmas

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Tämän vuoden jouluoluiden maistelut aloitin perjantai iltana skotlantilaisen Punk-panimon eli BrewDogin Hoppy Christmasilla. Tämä BrewDogin jouluolut oli kuudes maistelemani kyseisen panimon tuotos ja jokainen on ollut erittäin mielenkiintoinen kokemus ja kaikki ovat tähän mennessä vieläpä maistuneet oikein hyvin. Olen jo aiemminkin kirjoittanut tänne blogiini, että BrewDog tekee erikoisia ja melko mielenkiintoisia olutkokeiluja ja niitähän ne toden totta ovat, vaikka erikoisimmat ovat vielä jääneet minulta maistamatta. BrewDogin oluet ovat täällä Joensuussa lähes harvinaisuus, joten aina kun skottilainen punkkiolut sattuu tulemaan kylillä vastaan, niin mukaan lähtee ja vauhdilla. Muutenkin olen pettynyt kaupunkini olutvalikoimaan, joten nämä 23 erilaista jouluolutta tuovat tähän tuskaan hieman helpotusta. Sitten pitää varmaan tutustua, että onko BrewDogista vuoden 2012 Jaskan parhaaksi jouluolueksi.

Tyyli: IPA

Voltit: 7,5 %

Ulkonäkö: Kirkas punaisen kuparinen ja päällä parisenttinen vaahtohuntu. Pientä pitsiä muodostuu lasin reunoille, mutta ei paljoa.

Tuoksu: Havuinen ja greippinen tuoksultaan. Tuoksussa mukana myös reilu korillinen muitakin tropiikin hedelmiä.

Maku: Vahva mäntyinen humalointi. Erittäin hedelmällinen maultaan ja loppua kohti hieman kuiva. Hedelmistä vahvimmin tuntuu greippi, joka luo kirpsakan aromin. Tämä tuo mieleeni viime kesänä Gallows Birdin Real Ale festareilla nauttimani Tryst Raj:n, joka oli vielä asteen verran kovempi hedelmäpommi. Suurin ero näiden oluiden välille on mielestäni BrewDogin kuiva jälkimaku ja Raj:n voimakkaampi hedelmällisyys.

Tuomio: Oikein onnistunut IPA, mutta ei mikään mullistava kokemus. Parempiakin saman tyylin edustajia löytyy lukuisia. Nautinnollinen juoma kokemus, mutta jotenkin tästä puuttuu se jouluisuus. Vai eikö maistelija ole vielä päässyt joulumeininkiin käsiksi? Tästä se kuitenkin lähti virallisesti vuoden 2012 jouluoluiden maistelu ja uusia kokemuksia kohti.

Ostanko jatkossa: En usko ostavani uudestaan.

Mistä: Alkosta joulun 2012 ajan

Olutopas.info pisteeni: 36/50
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *