Karhumiehen luostari-ilta – Tervetuliaismaljat

Karhumiehen luostari-ilta – Tervetuliaismaljat

Olutopas.info – Anchor Liberty Ale

Olutopas.info – Schneider Weisse TAP6 Unser Aventinus

Olutopas.info – Fuller’s 1845 Celebration Ale


Kuten kaikissa suurissa tapahtumissa, niin tässäkin aloitettiin tervetuliaispuheella. Olin kirjoittanut lyhyen parin A4:sen pituisen puheen, jonka sitten sanailin ilmoille. Keskityin puheessa selittämään mitä tarkoittaa sana luostariolut ja mikä taas on Trappist. Nämä olivat kuitenkin melko oleellinen osa illan antia, joten heti kättelyssä tuli pojille selvittää, että mistä tulen koko illan höpöttämään. Puolessa välin puhetta iskin pöytään kolme paperilla verhoiltua pulloa ja ryhdyin kertomaan tervetuliaismaljoista hieman faktoja.

Hommasin jokaiselle osanottajalle oman olutpullon, jonka kuvittelin sopivan juuri kyseiselle jätkälle. Karhumiehelle hommasin Anchor Liberty Alea ja vain siksi, kun hän oli muutama viikko sitten sitä maistellut ja tykännyt erityisen paljon. VeliHopealle ostin pullon Schneider Weisse TAP6 Unser Aventinusta. VeliHopea maisteli minulta Prykmestar WehnäBockkia, kun sitä viimeksi pullollisen ostin ja tykkäsi. Meinasin ensin hommata pullollisen Prykmestaria, mutta TAP6 tarttui mukaan.  TAP6 on kuitenkin tyylilajinsa paras tuotos. Kolmas pullo oli tietenkin itselleni ja siihen valitsin Fuller’s 1845 Celebration Alen. Ainut syy tähän oli, että kyseisen juoman nautiskelusta oli kulunut, niin pitkä aika, että oli jo korkea aika kokeilla uudestaan. Seuraavaksi onkin arviointien aika. Näiden tervetuliaismaljojen arvioinnissa oli, että jokainen tekee omasta juomastaan tarkemman arvion ja myös arvioi toisten juomat muutamalla sanalla. Katsotaan kuinka poikien käy. Tässä vaiheessa ei voi kuin kiittää jätkien hienosta heittäytymisestä tähän arviointi kokeiluun. Mielenkiintoisia kommentteja luvassa.

Anchor Liberty Ale

Arvioinut: Karhumies

Yleistä: Hieno idyllinen pullo kuulemma hyvältä panimolta.

Ulkonäkö: Laimean konjakin värinen. Voi myös muistuttaa timakkaa c-vitamiinijuomaa.

Tuoksu: Hieman greippinen, raikas ja kiihottava.

Maku: Pehmeä. Hyvin mieto greipin sivumaku.

Tuomio: Mahtava. Ei liikaa greipin makua. Jatkossa kassissa jos hallitus sallii.

Ostanko jatkossa: A-markettiin!

VeliHopean arvio: Keppeä! Hivenen sitruksinen maku, pirskahtelevan raikas.

Jaskan arvio: Erittäin raikas jenkkihumaloitu. Havumetsäinen. Sitrusmaista hedelmää. Huom. Tarkempi arvio tulossa joskus tulevaisuudessa.

Schneider Weisse TAP6 Unser Aventinus

Arvioinut: VeliHopea

Yleistä: Epäilyttävän kuohuva.

Ulkonäkö: Erittäin samea, muistuttaa rapakosta äyskäröityä liejua. Paksu vaahtohattu.

Tuoksu: Päällimmäisenä lahopuu. Kirpeyttä myös ilmassa.

Maku: Pistävä, aavistus banaania, polttava.

Tuomio: Ei saanut makuorgasmia aikaiseksi.

Ostanko jatkossa: En osta

Karhumiehen arvio: Nestemäinen leijonapastilli.

Jaskan arvio: Sahtimainen. Paksun hedelmällinen (banaaninen). Loistava olut. Huom. Tarkempi arvio tulossa joskus tulevaisuudessa.

Fuller’s 1845 Celebration Ale

Arvioinut: Jaska

Yleistä: Kyseessä on yhden suosikkipanimoni juhlaolut, joka jäi valikoimaan pysyvästi. Viime maistelukerrasta taitaa olla lähelle viisi vuotta, joten jo oli korkea aika maistella tätä.

Ulkonäkö: Vahva kupliva vaahto. Punertavan ruskea väriltään.

Tuoksu: Marjaisa. Hieman paahteinen ja maltainen. Karamellinen

Maku: Maussa havaittavissa karamellisuutta, sekä paahteisuutta. Mukavan marjainen paksu runkoinen olut. Havaittavissa katkeruutta ja muutenkin melko voimakkaan makuinen.

Tuomio: Erittäin maistuva olut. Fuller’sin laatutuote. Ei kuitenkaan yllä ESB:n ja London Porterin tasolle.

Ostanko jatkossa: Muutaman vuoden päästä varmasti tulee taas koitettua.

Karhumiehen arvio: Ruismainen, laimea Kenny.

VeliHopean arvio: Jämäkkä, voimakas, hieman penisilliininen.

Olutopas.info pisteeni: 35/50

Yhteenvetona näistä tervetuliaismaljoista: Karhumies tykkäsi erittäin paljon Liberty Alestaan ja VeliHopean mielestä tämä jenkki oli paras. TAP6 ei oikein maistunut VeliHopealle ja näistä tämä oli oma suosikkini, joten teimme tyylikkään vaihtoliikkeen ja sain nautiskella täpi kutosen. Seuraavassa jutussa ryhdymmekin käymään jo läpi illan päätähtiä eli luostarioluita.
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *