Vakka-Suomen Prykmestar Wehnäbock

Vakka-Suomen Prykmestar Wehnäbock

 Olutopas.info – Arvio


Yleistä: Vakka-Suomen Panimo on vuonna 2007 perustettu suomalainen pienpanimo. Uudestakaupungista kumpuaa mielenkiintoisia Prykmestar olutsarjan oluita mukavalla tahdilla. Panimon valmistama Prykmestar SavuKataja on valittu vuoden 2009 parhaaksi olueksi, joten meriittejä riittää. Tämä arvionnissa oleva Wehnäbock on mielenkiintoinen tuttavuus. Olen maistellut tämä aikaisemminkin, mutta nyt piti ottaa tarkempaan tutkailuun. Tässä oluessa on yhdistetty suomalainen käsityö, saksalainen oluttyyli ja vielä lisäksi heitetty amerikkalaista Cascade-humalaa. Weizenbock on yksi omista suosikki oluttyyleistä ja Cascade yksi suosikki humalalajike, joten mielenkiintoa maistelulle riitti.

Panimo: Vakka-Suomen Panimo

Tyyli:
Weizenbock

Voltit: 6,2 %

Ulkonäkö: Ulkonäöltään meripihkaisen ruskea. Lähes kuraveden näköinen ja sakkainen. Normaalisti weizenbockeista syntyy runsaasti vaahtoa, mutta tässä päälle syntyi vain pieni vaahtokukkanen.

Tuoksu:
Tuoksussa päällimmäisenä esille tuli Cascade-humala ja reilu banaaninen aromi.

Maku:
Melko hapokas ja täyttävä suutuntuma. Erittäin banaaninen ja paahteinen maku. Mukavan raikas kesäolut. Jälkimaussa tuntuu vahva humalointi.

Tuomio:
Hieno suomalainen käsityönnäyte, jossa on yhdistetty saksalaista tyyliä ja jenkkihumalaa. Mielestäni Alkon valikoiman toiseksi paras suomalainen olut Koffin portterin jälkeen.

Ostanko jatkossa:
Tätä täytyy saada lisää.

Mistä:
Alakosta suapi.

Olutopas.info pisteeni: 40/504 thoughts on “Vakka-Suomen Prykmestar Wehnäbock

  1. Ei jotenkin herättäny mitään intohimoa tämä olut 😮
    Alkoholi maistui, ei oikeastaan muu.. Mitään sanomaton maku minun makuuni. Outoa, että top-5 sinun listalla kun vertaa noihin muihin mitkä itselle uppoaa (Savukataja ja Porter).

    1. Jos listalla olisi nekin suomalaiset oluet, joita en ole blogissani arvioinut, niin todennäköisesti ei löytyisi Top5 listaltani. Itselleni se jotenkin ensimmäisellä kerralla osui ja upposi loistavasti. Muutenkin WeizenBockit ja muut vehnäoluet on lähellä makuhermoja. Ja Schneider Weisse TAP6 Unser Aventinus niistä kaikkein parhaimpana.

  2. Tänään korkkasin toisen pullon tuota ja maistuu kyllä aivan erilaiselle kuin perjantaina testattu.. Nythän tämän sijoituksen jopa ymmärtää tuolla top-5 suomalaiset listalla =)

    1. Itsekin olen huomannut suuria eroja pullojen välillä. Parhaimmillaan tämä on erittäin hyvä olut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *