Spendrups Pistonhead Low Ridin’ Lager

Spendrups Pistonhead Low Ridin’ Lager

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Muutama kuukausi sitten näin oman asutukseni lähettyvillä sijaitsevan Valintatalon oluthyllyllä tämän härskin näköisen tölkin, jossa irvisteli pääkallo. Tölkin erikoinen ulkoinen olemus nostatti mielenkiintoa niin paljon, että tölkki oli hetken päästä kädessäni. Pienen tutkiskelun jälkeen tölkissä näkyi taikasana, joka sai asettamaan kolme pääkallo tölkkiä ostoskorin puolelle. Tölkissä näkyi käytettävien humalien kohdalla usalainen käpyhumala Amarillo. Otin ensimmäisen tietoisen kokemuksen tähän humalaan maistelemalla Alkon 80 vuotisjuhla oluista Stadin Panimon American Amber IPA:a, josta tykkäsin aivan älyttömästi. Amarillo humalan jännä kitkeryys ja sitruunaisuus ovat siitä lähtien kiehtoneet ja oluet, jotka on höystetty Amarillolla olen pyrkinyt maistelemaan. Pistonhead sisältää lisäksi englantilaista Fuggles humalaa ja saksalaista Magnum humalaa.

Spendrups panimo on ruotsalainen suurpanimo, joka on Ruotsin johtava panimo ja juoma-alan yritys. Spendrupsin Suomessa näkyviä oluita Pistonheadin lisäksi on Mariestads 3,5%.

Itselle on tämä Pistonhead kuulunut ensi puraisusta lähtien suosikkihalppioluisiin, vai miten niitä pitikään kutsua? Sanotaanko, että parasta mitä mahdollisimman edullisesti saa. Kymppipäkki maksaa kympin, niin ei se silloin kallis ole. Tähän asti olen silloin tällöin tätä kumonnut ja on tullut mieleen, että pitäähän tätä tarkastella myös hieman tarkemmin ja kirjoitella arviot kehiin. Isäukko oli omalta osaltaan maistelussa mukana ja sanoi, että hyi saatana. Kävi hakemassa jääkaapissa Olvin Reinoa (Olvi Juhlapuvussa) ja oli tyytyväinen. Hän piti huolen, etten vahingossakaan unohda yhtään Pistonia jääkaappiin.

Panimo: Spendrups

Tyyli: Premium Lager

Voltit: 4,6 %

Ulkonäkö:
Astianpesuainemainen kuplaisa vaahto, joka on erittäin lyhyt kestoinen. Väriltään kirkas ja vaalean keltainen. Alussa näyttää melko hapokkaalta ja hapokkuus poistuu nopeasti.

Tuoksu:
Tuoksussa pieniä pilssin vivahteita eli melko voimakas humalointi. Jenkki Amarillo puskee tuoksullaan pintaan ja herättelee tuntoja tulevasta mausta.

Maku:
Maultaan raikas ja sitruunaisen hedelmällinen. Humalointi jää vellomaan hetkeksi suuhun ja tuntuu kitalaessa. Humalointi on sitä luokkaa, ettei tähän suomalaiset perusoluet oikein pysty. Amarillo sopii omaan makuun myös tälläkin kertaa. Pistonhead on jälkimaultaan hieman katkera ja todella maukas edullinen kesäolut.

Tuomio:
Hintalaatusuhde aivan parhaimmistoa. Suomen maitokaupasta ei löydy yhtään yhtä hyvää olutta tässä hintaluokassa. Suosittelen kaikille kokeiltavaksi. Ostakaa ensin yksi tölkki ja sitten vasta suuremmissa määrin. Maku on erilainen, kuin saman hintaluokan suomalaisissa.

Ostanko jatkossa:
Tulen ostamaan jatkossakin. Viime viikonlopun mökkireissullakin mukana oli ja ehtaa tavaraa kesänrientoihin.

Mistä:
Maitokaupoista. Ainakin S-ryhmän kaupoista olen hyvällä prosentilla löytänyt. Katsokaa tarkasti, että päivämäärää on eteenpäin. Olen nimittäin epähuomioissani juonut vanhaa Pistonheadia ja sitten maku on jo paljon pahempi.

Olutopas.info pisteeni: 31/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *