Orval

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Orval on paljon mielipiteitä jakava olut omaperäisen makunsa vuoksi. Toiset pitävät tätä juomaa yhtenä maailman parhaista ja toiselle se ei uppoa ollenkaan. Itsehän en ymmärrä niitä jotka tästä eivät tykkää. Onhan Orval mahtava juoma. Viimeisin maistelemani pullo on noin 10 kuukauden ikäinen eli nuori tapaus. Kellarissa minulla on tällä hetkellä ikääntymässä yksi Orval, jolle olisi tarkoitus saada ainaskin neljä vuotta.

Panimo: Orval


Tyyli: Belgityylinen Ale

Voltit: 6,2 %


Ulkonäkö: Erittäin runsaalla vaahdolla suojattu hieno belgialainen.

Tuoksu:
Omassa nenässä ei juuri tuoksunut kuin hivenen hedelmäisyyttä.

Maku:
Joka kerta suu on aivan ihmeissään, kun pääsee tätä maistamaan. Todella hapokas ja monipuolinen maku. Yksi ainoista oluista, joka vetää maullaan lähes sanattomaksi. En vaan osaa sanoa muuta kuin, että maistuu helvetin hyvältä.

Tuomio:
Maailman luokan olut ja yksi hienoimpia juomia joita löytyy Alkon valikoimasta. Suosittelen erittäin paljon kaikille.

Ostanko jatkossa:
Ehdottomasti tulen ostamaan jatkossa ja kellariinkin vielä muutaman ikääntymään.

Mistä: Alko

Olutopas.info pisteeni: 42/50

2 thoughts on “Orval

 1. Laitoin myös Orvalia "kypsymään" kellariini. 4, 6, 7, 8, 12, 19, 24 ja 32 kuukautta saivat pulloni kypsyä. Parhaat maut sai 12 ja 19 kuukauden oluet. Väri oli muuttunut kauniin kullanruskeaksi ja maku oli muuttunut astetta makeammaksi. Mutta vain asteen..

  Terveisin Kari, Belgiassa asunut sitten v 2008

  1. Sinulla on ollut mielenkiintoinen Orval kokeilu. Itse olen päivittänyt kellariani myös Orvaleiden osalta ja nykyinen saldo on:
   1 x b: 29.09.2011 & bb: 29.09.2016
   5 x b: 26.04.2012 & bb: 26.04.2017
   Nyt on vaan harmi, kun näitä ei enää Alkosta saa. No kylläpä noissa kuudessa pullossa on vähäksi aikaa maisteltavaa, kun vaan olisivat eri ikäisiä. Siellä Belgiassa varmaan on parempi saatavuus kyseisen oluen suhteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *