Berjantain BulkkiBisse – Karhu Kupari vs. Karhu Platina

Tämän vuoden olutjutut ovat olleet tässä hieman vähemmällä, kun alkuvuosi on ollut mulla enemmän pyöräilyä, kuntosalilla käyntiä ja ennen kaikkea lumitöiden tekoa. No nyt kuitenkin rupeaa tulemaan enemmän myös olutkirjoituksia, mutta tietenkään noista muista ei tingitä. Pistetäänpäs Berjantain BulkkiBisse-juttua eetteriin ja vastakkain asetteluun metallit kupari ja platina.

Maistossa on siis Sinebrychoffin Karhu Kupari ja Karhu Platina. Aikaisemmin en ole näitä maistanut, joten nyt tulee kummastakin arviot ja loppuun kumpi on parempi? Käydään myös läpi, että mitä nämä metalliset Karhut ovat?


Karhu Kupari

Karhu Kupari on 4,7 % amber lager, mikä on kypsynyt tavallista pidempään. Panimo haluaa tällä oluella puhua olutkorkeakulttuurista, tarkoittaa se sitten mitä tahansa. Sinebrychoffin mielestä lager on oluttaidetta puhtaimmillaan (tästä olen täysin samaa mieltä) ja Karhu Kupari heidän puheidensa mukaan on sille kunnianosoitus. Alla kerron onko tämä olut juurikin sitä?

Karhu Kupari on ensiluokkainen lager, jonka maku on poikkeuksellisen pehmeä ja pyöreä. Sen hienostuneen ja tasaisen luonteen salaisuus piilee tavanomaista pidemmässä kypsytyksessä, jonka aikana olut kehittyy erittäin lempeäksi ja miellyttäväksi.

Panimon kuvaus

Olutarvio:

Mistä: Ostettu K-Supermarket Rantakylästä (Joensuu)

Pisteet: 5/50


Karhu Platina

Karhu Platina on 4,5 % vaalea lager, mikä on panimon mukaan uudenlainen ja ensiluokkainen lager. Olut on kylmäsuodatettu miinus kahdessa asteessa. Saaz-humalan kaveriksi on heitetty Citraa.

Karhu Platina (4,5 %) on Sinebrychoffin luoma uudenlainen ja ensiluokkainen lager, jonka maku on poikkeuksellisen selkeä ja raikas. Sen rapsakan ja janon sammuttavan luonteen salaisuus piilee jäisen viileässä kahden miinusasteen kylmäsuodatuksessa, joka viimeistelee oluen huurteisen virkistäväksi. Karhusta tutun Saazer-humalan lisäksi Karhu Platinassa on käytetty Citra-humalaa.

Panimon kuvaus
  • Oluttyyli: Vaalea lager
  • Prosentit: 4,5 %
  • Katkerot: 17 EBU
  • Humalat: Saaz ja Citra
  • Vegaaninen: Kyllä

Olutarvio:

Mistä: Ostettu K-Supermarket Rantakylästä (Joensuu)

Pisteet: 7/50


Kumpi on parempi? Kupari vai Platina?

Kummassakin tölkissä oli teksti ”Se parempi lager”. No henkilökohtaisesti voin todeta, että mihin verrattuna, koska kumpikin olivat erittäin kehnoja lagereita. Kahdesta huonosta Platina oli hieman parempi, mutta kumpaakaan en mielelläni juonut. Täysin rahan hukkaa! PerusKarhu voittaa nämä 100-0, vaikka siitäkään en välitä. Brändi edellä rakennetut oluet, missä komealla ulkokuorella myydään erittäinkin huonoa olutta. Panimon mielestä Karhu Kupari oli kunnianosoitus lagerille, mutta se oli enemmänkin irvikuva! Tämä toki oli meikäläisen mielipide, mutta en kyllä suosittele maistamaan. Samalla hinnalla saa esimerkiksi Saimaa Brewing Companyn Marsalkka Lagereita melkein neljä purkkia ja silloin saa laadukkaan vaalean lagerin, mitä juo oikein mielellään.


JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.

Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please

4 thoughts on “Berjantain BulkkiBisse – Karhu Kupari vs. Karhu Platina

  1. Samalla hinnalla Marsalkka * 4? Mistä muka? Saimaan maksettu mainos?

    1. Joensuussa ainakin useassa kaupassa Marsalkka maksaa 1,97 – 1,99 tölkki ja nämä oli jotain 3,40 – 3,50 € tölkki, joten melkein saa neljä purkkia noiden kahden hinnalla.

  2. Kyllä vain on tästä Jaskan tiedoitusvälineestä vuosien varrella kehkeytynyt Valtakunnan ykkös-kaljaploki; kunnon sisältöä hyvällä työmoraalilla, saatana!

    Saimaan kaljat ovat sitä paitsi raikastuneet aiemmasta ja ovat nykyisin ynnä ilahduttavasti laatu-hintasuhteessaan kelpoja.

    1. Moi Ilkka,
      Kiitoksia mukavasta palautteesta. Rakkaudesta lajiin näitä tulee tehtyä ja on erittäin hienoa jos se näkyy myös sisällössä 🙂
      Itsekin olen huomannut, että Saimaa Brewingin juomissa on tullut parannusta aikaisemmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *