Jaska olutravintolassa – Bart


Kävin viime viikonloppuna tutustumassa olutravintolaan nimeltä Bart. Kyseinen olutravintola sijaitsee Helsingissä osoitteessa Kalevankatu 17 eli samaisessa paikassa, missä aikaisemmin oli Mikkeller Bar. Tämä 25 asiakaspaikkainen olutravintola yhdistelee laadukkaita käsityöläisoluita ja taidetta. Kesäaikaan terassille mahtuu 45 asiakasta, joten kesäaikaan mahtuu reilusti porukkaa nauttimaan oluita. Bartista löytyy 20 oluthanaa ja seiniä koristaa muutaman kerran vuodessa vaihtuvat taideteokset, mitä voit halutessasi ostaa myös kotiasi. Paikkaa minulle oli esittelemässä yksi Bartin osakkaista eli Ville Leino. Villen moni tietää mm. Olarin Panimosta ja Juova Hanahuoneesta.

Villen kanssa maistettiin muutamat oluet ja vaihdettiin kuulumisia

20:n hanan valikoima koostuu suomalaisten Olarin Panimon, Etko Brewingin, Factory Brewingin ja Mallasseppien oluista. Sen lisäksi valikoimassa on laadukkaita oluita myös ulkomaalaisilta panimoilta. Näin kesäaikaan valikoima on NEIPA ja IPA -painotteinen, mutta tummenee talven lähestyessä. Olen viimeksi käynyt tässä paikassa Mikkeller Barin avajaisten aikoihin. Silloin silmiini pisti oluiden kalliit hinnat. Mm. perusIPA maksoi n. 14 euroa. Nykyinen toimija Bart on lähtenyt liikkeelle huomattavasti asiallisemmalla hintatasolla. Suomalaisten pienpanimoiden lageria saa 4 desiä 7,50 eurolla, mikä on erittäin asiallinen hinta. IPAt ja NEIPAt irtoavat siinä 9 – 11 euron hintaan neljän desin annoksena. Pullo- ja tölkkivalikoima on suppea, mutta tämä onkin taproom. Viinejäkin löytyy hyvällä hinnalla.

Pullo- ja tölkkivalikoima
Viinivalikoima

Bart on viihtyisä pieni taproom, missä pelkistetty ja tyylikäs sisustus toimii hienosti taiteen kaverina. Hanavalikoima oli laadukas ja tällä hetkellä hyvin IPA-painoitteinen. Jos IPAt ja NEIPAt ovat sinun juttusi, niin nyt sinne kannattaa heti rynnätä. Itse aina toivoisi valikoimalta laajempaa oluttyylien kirjoa, mutta kyllä sieltä mielenkiintoista maisteltavaa löytyi. Tulen varmasti käymään tuolla jatkossakin, koska mukava nähdä minkälaisia taideteoksi seuraavalla kerralla löytyy seiniltä ja oluthanoista. Käykäähän tekin testaamassa.

Infoa:

One thought on “Jaska olutravintolassa – Bart

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *