Berjantain BulkkiBisse – Lahden Erikois New England Double IPA

Lahden Erikois New England Double IPA

Nyt on vuorossa ensimmäinen olutarvio Berjantain BulkkiBisse -juttusarjaan. Heti alkuun haluan ilmaista sen, ettei tämän juttusarjan ole millään tavalla tarkoitus dissata suurten panimoiden massatuotettuja tuotteita ja nostaa pienempien panimoiden oluita niiden edelle. Juttusarjan tarkoituksena on arvioida myös suurten panimoiden oluita ja tuoda esille, mitä sieltä löytyy. Laitan kaikki arvioimani oluet samalle viivalle, eikä sillä ole mitään merkitystä mikä panimo on tuotteen valmistanut. Ainut mikä ratkaisee on se, että miltä se maistuu.

Juttusarja startataan Alkon hyllyihin saapuneella Hartwallin valmistamalla uutuudella nimeltään Lahden Erikois New England Double IPA. Tämä 7,8 % Tupla NEIPA on humaloitu viidellä humalalla, mitkä ovat Cascade, Centennial, Citra, Mosaic ja Simcoe. Katkeroarvokin maltillinen 24 EBUa. Paperilla palaset näyttäisi olevan kohdallaan, mutta lopputulos ei osu edes samalle seinälle. Olut oli liian maltainen, mehuisuutta ei ollut, siinä oli liikaa katkeroa ja eihän se ollut edes samea. Olut muuten on Hartwallin Lahden Erikois-sarjan paras olut tähän mennessä. Alla tarkempi arvio oluesta.

Lahden Erikois New England Double IPA
Täysin kirkas olut

Olutarvio:

Mistä: Ostettu Joensuun keskustan Alkosta. Tässä linkki!

Pisteet: 27/50

JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.

Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please

Lahden Erikois New England Double IPA

3 thoughts on “Berjantain BulkkiBisse – Lahden Erikois New England Double IPA

  1. Tästä parhaudesta oon kyllä vähän eri mieltä, kauppavahvuinen neipa esim. parempi kuin tämä hirvitys.

    1. Moi,
      Tuo maitokauppavahvuinen NEIPA on näköjään multa saanut saman verran pisteitä, mutta jos näistä pitäisi toinen valita, niin maitokauppavahvuinen olisi valintani joka päivä

  2. Miulle ei jotenkin tuo katkeruus välittynyt juurikaan, mutta kaikki neipan perusperiaatteet oli tosiaan kyllä viskottu menemään/jätetty pois. Sopii mainiosti humalahakuiseen juomiseen, ehdottomasti parempia 5,5 neipoja löytyy jokaisesta pikkukaupasta Joensuussakin, en nyt viitsi suoraan nimeltä mainita mutta kyllähän eräs liskopanimo espoosta menee heittämällä kärkeen niissä hommissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *