Jaskan Olutvinkki 11 – Tornion Panimo Arctic North Lager

Jaskan Olutvinkki 11 on olut, mistä tänään jo julkaisinkin arvion. Tämä olut löytyy laajalla jakelulla maitokaupoista, mutta se löytyi myös Tornion Panimon joulukalenterin luukusta numero kahdeksan. Kyseessä on Arctic North Lager. ”Nortti” on ollut jo vuosia yksi omia maitokauppaoluiden suosikkejani ja kun se kerran sattui löytymään saman päivän luukusta olutvinkki-julkaisupäiväni kanssa, niin miksi en nostaisi yhtä suosikeistani myös tänne vinkiksi.

Tornion Panimon Arctic North Lager on gluteeniton 5,5 % Mosaicilla kuivahumaloitu lager. Muut mukana olevat humalat ovat Magnum ja Cascade. Kyseinen olut oli myös Napapiirin Sankarit 3 -elokuvan virallinen olut ja voittanut lukuisia palkintoja maailmalla ja Suomessa. Olut on myös mielestäni yksi virkistävimpiä oluita, mitä Suomesta löytyy. Aikaisemmin olut oli nimellä North Arctic Lager, mutta nimi päivittyi samalla, kuin panimo muokkasi omaa ilmettään. Reseptiäkin on hieman hiottu. Humalointia on pyritty saamaan aavistuksen aromikkaammaksi säätämällä prosessia. Myös vehnä on korvattu kauralla, että se olisi nykyisin gluteeniton. Tässä jo voin paljastaa, että pienet muokkaukset ovat tehneet tästä oluesta vielä entisestään paremman. Arvostan suuresti kaikkia panimoita, joilla on esim. hieno tuote, mutta siltikin tekevät työtä sen eteen, että tuote voisi olla vieläkin parempi. Tässä on siitä hyvä esimerkki.

Alla oleva arvio on sama, kuin tänään aikaisemmassa Tornion Panimon joulukalenterissa.

Linkki kaikkiin Jaskan Olutvinkkeihin

Olutarvio:

Mistä: Saatu. Löytyy laajasti maitokaupoista.

Tarjoiluehdotus: Janojuomana tai/ja grilliruokien kanssa. Kaveriksi sopii myös lohi, missä oluen sitruksinen humalointi toimii hienosti ja leikkaa kalan rasvaa.

Pisteet: 39/50

JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.

Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *