Jaskan joulupöydän olut 2022 – Tornion Panimo Laavu Smoky ESB

Jokainen joulu julkaisen blogissani, että mikä olut on joulupöytäni olutvalinta. Yhtenä vuonna kävi jopa, niin että julkaisin valintani ja lopulta jäin itse ilman kyseistä olutta, koska ne oli kaikki ostettu loppuun koko Joensuusta. Tämän vuoden joulupöydän olutvalintani toimii hienosti joulukinkun kanssa, mutta tällä oluella voi hyvin mennä läpi koko jouluaterian.

Joulupöydän olutvalintani on Tornion Panimon Laavu Smoky ESB. Kyseinen olut on 5,5 % miedon savuinen ESB. Olut on myös gluteeniton ja vegaaninen. Olen suuri ESB-fani ja ensimmäisellä kerralla kuultuani savuisesta ESB:stä, niin olin hyvin skeptinen idean suhteen. Savuoluet ovat myös lähellä sydäntäni, joten senkin puolesta minulla heräsi tiettyjä epäilyksi oluen toimivuudesta. Voi kuinka olinkaan väärässä. Laavu Smoky ESB:ssä on savuisuus hoidettu käyttämällä Takatalo & Tompurin käsityönä savustettuja Kaski-kylmäsavumaltaita. Olut on sopivan savuinen ja toimii hienosti rasvaisen kinkun kaverina. Ennakkoluuloja saa olla ja niitä oikeastaan väkisinkin tulee. Kannattaa silti avoimin mielin lähteä maistelemaan, koska silloin yleensä ne kaikkein mielenkiintoisimmat oluet löytyvät. Laavu Smoky ESB tulee kyllä itsellä olemaan myös se olut, mikä lähtee eräretkille mukaan. Mikäs sen parempaa siemailla nuotion äärellä.


Laavu Smoky ESB tulee olemaan meidän joulupöydän olut ja sitten ne muut joulun olutvinkit tulen julkaisemaan lähipäivien aikana.


Saatavuus: S-Markettien ns. erikoisesillepanoissa (panimopöydissä) melko laajasti. K-Supermarketeista ja K-Citymarketeistakin pitäisi hyvin löytyä. Käykää nopeasti hakemassa, ettette jää ilman!

Mistä: Maistellun oluen osti vaimo Joensuun Prismasta!


Tässä alla linkki arviooni Laavu Smoky ESB:stä!

Jaskan arvio Tornion Panimo Laavu Smoky ESB:stä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *