Jaskan Olutvinkki 09 – BrewDog Farmhouse Cartel Tequila Barrel Aged Bière de Garde

Jaskan Olutvinkin yhdeksäs osio tuo itselleni suoraan sanottuna yllätyksen. En muista milloin olisin viimeksi maistanut skotlantilaisen BrewDogin oluita ja nyt, kun maistoin niin erittäin positiivisesti yllätyin. Vuosia sitten BrewDog oli itselleni ja varmasti monille blogiani seuraaville oluenystäville panimo, miltä halusi maistaa kaiken mitä heiltä tuli. Jossain vaiheessa panimon tuotteet rupesivat toistamaan itseään ja tietty hyvä meininki käytännössä hävisi sieltä kokonaan.

Nyt sitten maistoin heidän tequilatynnyrissä kypsytetyn Bière de Garden ja tykästyin. Olut oli jo pelkästään paperilla mielenkiintoinen ja kieltämättä, myös herätti paljon ennakkoluuloja. Lähdin kuitenkin avoimin mielin maistamaan, kuten aina teen.

Kaikille ei välttämättä tämä Bière de Garde -oluttyyli ole tuttu, koska harvoinhan niitä Suomessa tulee vastaan. Bière de Garde on pohjoisranskalainen oluttyyli. Tyyliltään hyvin lähellä belgialaista saisonia, mutta Bière de Garde voidaan valmistaa pintahiivalla tai pohjahiivalla. Käymislämpötila on melko kylmässä, joten ei niin hedelmäinen, kuin saison ja tämä on yleensä maltaisempi.

Linkki kaikkiin Jaskan Olutvinkkeihin

Olutarvio:

Mistä: Saatu. Löytyy Alkon tilausvalikoimasta. Tässä linkki!

Tarjoiluehdotus: Nautiskeluun tai hieman tulinen kanawokki.

Pisteet: 38/50

JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.

Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please

4 thoughts on “Jaskan Olutvinkki 09 – BrewDog Farmhouse Cartel Tequila Barrel Aged Bière de Garde

  1. Jaska ”yllättäen” taas suosittelee outoa saatua olutta. 😂🤣😅

    1. Viikko sitten se oli, että taas hypetän saatuja perusoluita ja nyt se on taas suosittelen outoa saatua olutta. Selvä homma 🙂
      Osa olutvinkeistäni on ollut saatuja ja osa niistä on itse ostettuja. Pointtina ei ole se, mitä kautta olut on minulle tullut, vaan että se itselleni ollut niin hyvin toimiva, että mielelläni vinkkaan siitä eteenpäin muillekin.

    1. Kiitoksia huomiosta. Ei pitäisi koskaan illalla myöhään väsyneenä kirjoitella juttua kasaan, kun ei huomaa näköään kaikkea 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *